27 / 04 / 2024

Evleneceklere 36 bin lira destek! 2023 çeyiz desteği ne kadar?

Evleneceklere 36 bin lira destek! 2023 çeyiz desteği ne kadar?

Yeni evlenecek gençler devletin sunduğu çeyiz desteği ve tazminat desteğini araştırıyor. Maddi nedenlerden dolayı evlenemeyen gençlere devletten müjde geldi. Gençler, devletin sağlamış olduğu çeyiz parası ve tazminat desteği ne kadar sorusuna yanıt arıyor. İşte bütün ayrıntılar…



Devlet tarafından sağlanan önemli desteklerden birisi olan çeyiz ödeneğini almak için belirli şartları karşılamak gerekiyor. Çeyiz hesabı ile devletten evlilik için yardım almak mümkün. Devletin sunduğu desteklerden biri de tazminat parası olarak biliniyor. Evlendikten sonra verilen çeyiz parası, maddi durumu olmayan evlenecek vatandaşlar için büyük kolaylık sağlıyor. Çeyiz parası ödemeleri, ilk evliliğini 27 yaşından önce yapanlara da veriliyor. Peki çeyiz yardımı almak için hangi şartlar gerekiyor?

3 YILLIK ÇEYİZ HESABINIZ OLMALI

Çeyiz parası desteği alabilmek için 3 yıl bankada çeyiz hesabı kullanmış olmanız gerekiyor. 24 yaşında açılan çeyiz hesabında gençlerin biriktirmiş olduğu paraya ek olarak yapılan hesaplamalar sonucu devlet hibe veriyor.

ÇEYİZ DESTEĞİ 36 BİN LİRA

2023 yılında yüzde 122,93'e çıkan yeniden değerleme oranı yansıtılırsa, gençlerin alacağı çeyiz desteği tutarı 16 bin 394 liradan, 36 bin 548 liraya çıkmış olacak.

YENİ EVLENEN KADINLARA KIDEM TAZMİNATI VERİLİYOR

İşyerinde en az 1 yıl çalışan kadınlar evlendiklerinde tazminat hakkı kazanabiliyor. Kadınların kıdem tazminatı almak için evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde işten ayrılması gerekiyor. Bu haktan yararlanmak isteyen çalışan kadınlar evli olduklarına dair olan belgeyi işverene sunmak zorunda. İş yerinden ayrılmanın gerekçesinin evlilik olduğu açıkça belirtilmeli.

 

 


Geri Dön