10 / 05 / 2024

Evleneceklere 36 bin lira destek! 2023 çeyiz desteği ne kadar?

Evleneceklere 36 bin lira destek! 2023 çeyiz desteği ne kadar?

Yeni evlenecek gençler devletin sunduğu çeyiz desteği ve tazminat desteğini araştırıyor. Maddi nedenlerden dolayı evlenemeyen gençlere devletten müjde geldi. Gençler, devletin sağlamış olduğu çeyiz parası ve tazminat desteği ne kadar sorusuna yanıt arıyor. İşte bütün ayrıntılar…



ÇEYİZ DESTEĞİ 73 BİN LİRAYA ÇIKABİLİR

Evlenmeyi düşünen gençler isterlerse mevduat hesabı açarak biriktirdikleri paraya faiz getirisi de sağlayabilir. Evlenmek isteyen çiftler ayrı ayrı olarak hesap açmaları halinde devlet tarafından ödenen çeyiz hesabı desteği 73 bin liraya kadar çıkabiliyor.

ÇEYİZ HESABI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Her sene tutarı güncellenen devletin çeyiz desteği 2023 yılı itibariyla yükselecek.Her yıl açıklanan yeniden değerleme oranı üzerinden rakamlar güncelleniyor. Çeyiz hesabı açan bankalar üzerinden yapılan başvuruda evlenmeden önce çeyiz hesabı açarak en az 3 sene boyunca bu hesapta birikim yapmak gerekiyor. Bu kişilere evlilik öncesi biriktirdikleri paraya ek olarak devlet de hibe para yardımı yapıyor.

ÇEYİZ HESABI AÇMANIN ŞARTLARI NELER?

24 yaşını doldurmamış ve daha önce evlilik yapmamış Türk vatandaşı olan, evlilik tarihinden önce en az 3 yıl hesabına düzenli ödeme yapan, 27 yaşını doldurmadan ilk evliliğini yapan ve evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgeleri ile başvuranlar devlet katkılı Çeyiz Hesabı’ndan faydalanabilecek.

Çeyiz Hesabı 18 yaşından büyükler adına açılabiliyor.

Adınıza borç çıkabilir! E-Devlet’ten hemen kontrol edin!

EYT’liler ne kadar maaş alacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte bütün detaylar…

Kredi notu neden düşer? Kredi notunun düşmemesi için ne yapmak gerekir?


Geri Dön