28 / 04 / 2024

Kredi notu neden düşer? Kredi notunun düşmemesi için ne yapmak gerekir?

Kredi notu neden düşer? Kredi notunun düşmemesi için ne yapmak gerekir?

Uzmanlar, çok fazla sayıda kredi başvurusu yapan kişilerin kredi notunun düşmesi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek uyarıyor. İşte kredi notunuzun düşmemesi için yapmanız gerekenler…



Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) paylaştığı bilgilere göre, bireysel kredi ve kredi kartlarının toplam krediler içindeki payı azalıyor. Olağan dönemlerde yüzde 30 ila 35 bandında seyrettiği bilinen bireysel kredilerin ve kredi kartlarının toplam kredilere oranı 2022 yılında yüzde 20’nin altında kaldı.

Uzmanlara göre, düşük kredi notu, elektronik ve beyaz eşya alışverişinde engel teşkil ediyor.

KRİTİK UYARI: ÇOK FAZLA KREDİ BAŞVURUSU YAPMAYIN!

Finansal danışmanlık hizmeti veren kurumlar, kredi notunu yükseltecek önemli kriterleri açıklayarak yükselen efnlasyonun kredilere etkisi hakkında bilgi verdi.

Konuyu değerlendiren uzmanlar,  meselesinin kaynağını artan enflasyonun bireysel kredilerin kompozisyonunu önemli ölçüde değiştirmesi ve ödeme güçlüğüne neden olması şeklinde açıklarken, bu durumun tüketicilerin kredi notunun düşmesine de sebep olduğuna dikkat çekiyor.

Özellikle bireysel krediler konusunda seçici davranan bankalar, kişisel finans geçmişini bankacılık verileriyle ortaya koyan kredi notunun düşük olduğu kişilerin taleplerini kabul etmiyor. Bu nedenşe, birçok kişi kredi notunu nasıl yükselteceği ve kredi notunun düşmemesi için ne yapması gerektiği konusunda araştırma yapıyor.

 


Geri Dön