29 / 04 / 2024

çeyiz hesabı 2017

çeyiz hesabı 2017

Evlenmeye ve ev almaya karar veren vatandaşlara devlet destek yağdırıyor. İlk kez evlenecek olanların ‘çeyiz hesabı’na devlet 5 bin lira, ev sahibi olmak isteyenin ‘konut hesabı’na ise 15 bin lira katkıda bulunuyor.

Karşılıksız 73 bin lira veriliyor! İşte başvuru şartları

Evlenecek gençlere devlet destek ödemesi yapıyor. Bilindiği üzere çeyiz yardımı ile belirli tutarda ödemeler başvuru yapanların hesabına yatıyor. İşte, çeyiz hesabı için merak edilen ayrıntılar...

Devlet ev alana 69 bin lira destek veriyor!

Vatandaşlar devlet tarafından sağlanan katkılarla ev sahibi olabiliyor. Evlenene devlet teşviği yapılan düzenleme ile çeyiz hesabı destek parası 9 bin liraya çıkarken, ilk kez ev alana devlet teşviği ise konut hesabı ile 25 bin liraya çıktı.

Devletten ev alanlara 31 bin TL yardım!

Yeni evlenecek olan çiftler devlet tarafından verilen konut ve çeyiz hesabı yardımlarını araştırıyor. Devlet, evlenen vatandaşlara çeyiz hesabı için 12 bin 37, konut hesabı için 31 bin 149 TL yardımda bulunuyor.

Çeyiz hesabı ödemelerinde kolaylık sağlandı!

Çeyiz hesabına yönelik ödeme planında yapılan düzenleme ile katılımcılara kolaylık sağlandı.

İlk kez ev alacaklar dikkat! Konut hesabından kimler yararlanabilir?

Devlet tarafından evlenecek çiftlere konut ve çeyiz hesabı üzerinden bazı destekler veriliyor. Çiftler bankalarda açtığı konut ve çeyiz hesabında birikim yaptığı takdirde devlet desteği alabiliyor. Peki konut hesabı nasıl açılır? Kimler yararlanabilir?

Konut alımlarında 28 bin TL devlet desteği!

Evlilik hazırlığı içerisinde olanlar konut ve çeyiz hesabında devlet katkısı bu yıl arttı. Evlenirken 11 bin 32 TL, ev alırken 28 bin 548 lira destek imkanı sağlanıyor...

Konut hesabı ödemeleri başlıyor!

Evi olmayanlar için çıkarılan Konut Hesabı’ndan ödemelerin 2020'den önce yapılması bekleniyor. Hükümet Çeyiz Hesabı açanlara da ödemeleri yılbaşı öncesi yapmayı planlıyor...

Evlenenlere 68 bin TL'lik konut ve çeyiz desteği!

Çeyiz ve konut hesabında birikim yapan çiftler, 68 bin TL'lik hibeden yararlanabiliyor.

Konut hesabında 36 ay birikim şartı!

Çeyiz ve konut hesaplarının ardından, devlet destekli yeni hesap uygulamaları yürürlüğe girecek. 2020 yılı programına da giren düzenleme için konut ve çeyiz hesabındaki modeller inceleniyor.

Konut hesabında birikim yapana yüzde 25'lik katkı!

2019 yılı içinde konut desteğinde katkı 24 bin 476 liraya artırılırken, çeyiz desteği 9 bin lira olarak açıklandı. Konut hesabında 5 yıl boyunca birikim yapana yüzde 25'lik katkı sunuluyor.

Çeyiz ve konut hesabı uygulaması evliliğe teşvik ediyor!

Aile Bakanı Selçuk, evliliği teşvik etmek amacıyla çeyiz ve konut hesabı gibi uygulamaları hayata geçirdiklerini, ayrıca gençleri "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" ile evlilik hayatına hazırladıklarını söyledi...

Konut hesaplarında 106 milyon TL birikti!

Devlet, konut ve çeyiz hesabıyla evlilikleri ve ev sahibi olma imkanı sunuyor. Çeyiz hesabında 3-5 yıl birikim yapıp 27 yaşından önce ilk evliliklerini yapanlara 9 bin 279 lira 75 kuruşa varan devlet desteği veriliyor.

Ev alana 25 bin liralık devlet desteği!

Konut ve çeyiz hesabına devlet katkısı arttı. Gençler evlenirken 9 bin lira, ev alırken 25 bin lira destek alabiliyor.

çeyiz hesabı 2017 Haberi

çeyiz hesabı 2017


Devlet evlenenlere ve ilk kez ev alacaklara destek veriyor. Sunulacak iki ayrı katkı çeyiz ve konut hesabı. En az 3 yıl birikim yapanlar, devlet katkısından yararlanabiliyor. Çeyiz hesabına devlet katkısı 5 bin TL, konut hesabına da 15 bin TL'yi aşamıyor. Eşler, bu haktan ayrı ayrı yararlanarak 40 bin lira hibe alabiliyor.


250 TL ve 2500 TL ARASI


‘Konut hesabı’ açıp asgari 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapan vatandaşlara konut alım tarihindeki birikimin yüzde 20’si kadar devlet katkısı ödeniyor. Devlet katkısında üst limit ise15 bin lira. Bu hesap mevcut bankaların yurtiçi şubelerinde TL cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Ödemeler aylık veya üç aylık olarak yapılıyor. Aylık ödemelere de alt sınır 250TL , üst sınır ise 2500 TL olarak belirlendi.


18...