04 / 05 / 2024

Ceylanpınar tapu

Ceylanpınar tapu

Türkiye’nin tek tapusuz ilçesi de tapulanıyor. 33 yıl önce kurulan 78 bin nüfuslu Ceylanpınar’ın tapu sorununu çözen düzenleme Meclis’te kabul edildi. İşte görüşmeler sırasında yaşananlar...

Şanlıurfa Ceylanpınar tapu sorunu çözüldü!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Ceylanpınar’ın tapu sorununu çözdü.Yaklaşık 107 hektar alanın imar parselinin tüm kontrol ve tescil işlemleri tamamlanarak 1067 parselin tapuları verildi.

İdris Güllüce Ceylanpınar'da tapu sorununu çözdü!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Ceylanpınar’ın tapu sorununu çözdü. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin merkez ve Gümüşsu mevkilerindeki tapular Hazine’ye verildi.

Bakan Güllüce’den Ceylanpınar’a tapu müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’den Ceylanpınar’a tapu müjdesi geldi. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Ceylanpınar’ın tapu sorununu çözdü.

Ceylanpınar satışa çıkarılıyor!

İş güvenliği için hazırlanan torba yasayla Türkiye’nin tek tapusuz ilçesi olan Şanlıurfa’ya bağlı Ceylanpınar ilçesi satışa çıkarılıyor. İlçe kentsel dönüşüm kapsamına alınacak, büyük bölümü satılacak.

TOKİ’den Şanlıurfa Ceylanpınar’da 130 tane ucuz konut fırsatı!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri açıklandığı ilk günden itibaren tüm Türkiye’nin gündeminde. TOKİ Şanlıurfa Ceylanpınar ilçesinde de projeye başlayacak. Peki TOKİ Şanlıurfa Ceylanpınar Sosyal Konut Projesi’nin detayları neler? İşte ayrıntılar…

Şanlıurfa Ceylanpınar'a iki yeni millet bahçesi geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Ceylanpınar'da iki yeni millet bahçesi inşa edecek. Projelerin ihalesi 28 Mart tarihinde yapılacak.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a millet bahçesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Ceylanpınar Millet Bahçesi ihalesini 2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a millet bahçesi geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Şanlıurfa Ceylanpınar'da millet bahçesi inşa edecek. Projenin ihalesi 2 Şubat 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Şanlıurfa Ceylanpınar'a sağlık ocağı yapılması talebi mecliste!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Büyükçaylı Mahallesi'ne sağlık ocağı yapılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Ceylanpınar'da metruk binalar yıkılıyor!

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, ilçe genelinde tehlike arz eden 44 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Şanlıurfa Ceylanpınar'daki aileye 4 aylık kira desteği!

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar'da kirasını ödeyemeyen aileye 4 aylık kira desteği ve kullanılamaz duruma gelen evlerinin onarımı için yardım yapılacağını belirtti.

TOKİ Mardin şebeke ikmali işi ihalesi bugün!

Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi (E-İHALE) ihalesi bugün saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi ihalesi 13 Mayıs'ta!

Şanlıurfa Aşağı Fırat 2. Merhale Projesi (Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi) (E-İHALE) ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Mardin şebeke ikmali işi ihalesi 13 Mayıs'ta!

Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2 Kısım Şebeke İkmali İşi ihalesi 13 Mayıs 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Diyarbakır'da tapu işlemlerinde usulsüzlük operasyonu!

Diyarbakır Çınar'da rüşvet karşılığı tapu işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan 41 zanlıdan biri tutuklandı.

Ceylanpınar 150 Yataklı Devlet Hastanesi’nde inşaat sürüyor!

Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, çalışmaların devam ettiği 150 Yataklı Devlet Hastanesi’nde incelemeler yaptı. Ceylanpınar 150 Yataklı Devlet Hastanesi’nde inşaat sürüyor.

Ceylanpınar tapu Haberi

Ceylanpınar tapu

Ceylanpınar'da Hazineye ait taşınmazlar üzerindeki ev, iş yeri ve diğer yapıların mülkiyet hakkı, hak sahiplerine devredilecek. 


TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı üzerinde AK Parti ve CHP, Ceylanpınarlıların tapu sorununu çözüme kavuşturacak önerge verdi. 


78 bin nüfuslu Ceylanpınar’ın tapu sorununu çözen düzenleme Meclis’te kabul edildi. Buna göre tapu tahsis belgesi olanların 400 metrekareye kadar olan arazileri bedelsiz, bunun üzerindekiler harca esas değer üzerinden hak sahiplerine tapulanacak. Tapu tahsis belgesi olmayanlar ise belirlenecek bedel üzerinden tapularına kavuşacak. Meclis’te daha önce kabul edilen bir başka düzenlemeyle de Zonguldak’taki tapu sorunu çözülmüştü. 


- Satış şartları


Ceylanpınar'ın belediye ve mücavir alan sınırları içinde bulunan ve tapuda Hazine adına tescilli olan taşınmazlar ile tescil harici bırakılan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki...