09 / 05 / 2024

Ceza Muhakemeleri Kanunu

Ceza Muhakemeleri Kanunu

Hükümet, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılması için TBMM'ye yasa tasarısı sundu. Tasarıda en dikkat çeken başlık yargıdan kaçan şüphelinin malvarlığına el konulması.

Resmi Gazete'de yayınlanan bir duyuru ile hakem ve gider avansı tarifeleri güncellendi 

Hukuk muhakemelerinde tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de resmi olarak duyuruldu. Artık, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre gerçekleştirilen yargılamalarda tanıklara 60 ile 100 lira arasında bir ücret ödenecek. Hakem ve gider avansı ücretlerinde son durum…

Vergi, ceza ve harçlara büyük zam! Yüzde 36.20 artacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de (Gelir İdaresi Başkanlığı), Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Buna göre; vergi, ceza ve harçlara büyük zam geldi. İşte tek tek vergi, ceza ve harç tutarları...

Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi!

2548 Sayılı Ceza Evleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı Olarak Alınacak Harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Harçlar Kanunu'nun Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun teklifi TBMM'ye sunuldu.

İmara aykırı yapılar için 'ceza' düzenlemesi!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Buna göre, İmar Kanunu kapsamında aykırılıklar eylem-ceza dengesine uygun olarak, aykırılığa konu yapının büyüklüğüne göre değerlendirilecek.

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Kaçak FETÖ'cülerin mallarına el konulacak!

Hükümet, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nda bazı değişiklikler yapılması için TBMM'ye yasa tasarısı sundu. Tasarıda en dikkat çeken başlık yargıdan kaçan şüphelinin malvarlığına el konulması.

Prizma İnşaat, TMSF'ye devredildi!

Tokat'ta FETÖ/PDY’ye yönelik yapılan soruşturma kapsamında, Tokat Sulh Ceza Hakimliği tarafından Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince 7’si eğitim şirketi, 4’ü ise ticari şirket olmak üzere toplam 11 şirkete kayyum atandı.

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi tebliği!

Hukuk muhakemeleri kanunu bilirkişi ücret tarifesi 1 Ekim 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte bilirkişi ücret tarifesi tebliği..

Sivas Pazarlama ve İnşaat Turizm A.Ş.'ye kayyum atandı!

Sivas Sulh Ceza Hakimliğince Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince kayyum olarak atanan kişiler, polis ekipleri eşliğinde Pazarlama ve İnşaat Turizm A.Ş. başta olmak üzere 3 şirket binasına geldi.

Ege ve Akdeniz'deki 6 çimento fabrikasına 70 milyon 913 bin lira ceza!

Rekabet Kanunu`nu ihlal ettikleri gerekçesiyle Ege ve Akdeniz Bölgesi`ndeki 6 çimento fabrikasına toplam 70 milyon 913 bin lira ceza kesildi. Torbalı Ticaret Odası`nın Başkanı Olgun, “Bu ceza bunlara az gelir” dedi.

Konutu geç teslim eden 2016'da daha fazla ceza ödeyecek!

Aidatsız kart sunmayan, konutu geç teslim eden, ayıplı mal üreten 2016'da daha fazla ceza verecek. Tüketici Kanunu'na aykırılıklara verilen ceza miktarları 1 Ocak'tan itibaren yüzde 5.58 artıyor.

Isı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

Isı pay ölçer kullanımı, 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve 2008 yılında yayınlanan ilgili yönetmelikler ile zorunlu hale getirildi. Peki, ısı pay ölçer sistemi kurulmayan apartmanlar ceza öder mi?

3 kez ceza alan kentsel dönüşüm denetimcisine 1 yıl iş yok!

Kentsel dönüşümde denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetim firmalarına yüzde 50 ceza kesilecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, bir yılda üç idari para cezası alan kuruluş, kamudan bir yıl ihale alamayacak.

Ceza Muhakemeleri Kanunu Haberi

Ceza Muhakemeleri Kanunu

Hükümet, FETÖ soruşturmalarının hız kazanması; CMK ve bazı kanunlarda değişikliğe gitmesi için yasa tasarısı hazırlayarak TBMM'sine sundu. Önümüzdeki günlerde Adalet Komisyonu'nda ele alınacak olan düzenlemelerde en önemli maddelerden biri de ifadeye çağrılan şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulabilecek. Hakkında soruşturması yürütülen şüphelilerin yapılan çağrıya rağmen ifade vermeye gitmemesi ve kaçak duruma düşmesi halinde uygulanacak.


KAYYUM ATANACAK

Malvarlığına el koyma işlemi, soruşturmaya konu suçlama ile orantılı olacak ve şüpheli savcılığa başvurarak ifade verene kadar devam edecek. El konulan mal ve alacakların idaresi ise mahkemece atanacak kayyum tarafından yapılacak.


Zaman aşımı önlenecek

Bu alınacak önlemle, şüphelinin ifade vermekten kaçınarak hakkındaki takibatı sonuçsuz bırakma çabası veya zaman aşımı nedeniyle soruşturmanın kapanması ihtimali ortadan kaldırılmış olacak.


CEZALAR ARTIYOR

Yasa tasarısında Adalet Bakanığı bünyesinde Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı kurulacak. Bilişim...