29 / 05 / 2024

cibuti Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması nedir

cibuti Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması nedir

Türkiye, Doğu Afrika'nın giriş kapısı Cibuti'yle Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması imzaladı. Bakan Zeybekci, "Türk işadamları kadar, Cibuti de kazanacak" dedi..

Cibuti hükümetinden Türk yatırımcılara davet! 

Türkiye Cibuti Büyükelçisi Salim Levent Şahinkaya, Cibuti’de 15 kadar Türk şirketinin olduğunu belirtti. Şahinkaya, Türk Özel Ekonomi Bölgesi alanında çalışmaların başlaması için de Türk yatırımcıların beklendiğini belirtti...

1 trilyon dolarlık pazarın kapısı Cibuti’yle aralanıyor!

Afrika'ya ihracatını son 10 yılda yaklaşık 4 kat artıran Türkiye'ye Cibuti'de tahsis edilen Türk Özel Ekonomi Bölgesi, Afrika pazarının Türk firmalarına açılmasında anahtar rolü üstlenecek.

Cibuti’den Türkiye’ye özel ekonomi bölgesi!

Afrika’nın önemli ticaret noktalarından Cibuti ile Türkiye arasındaki işbirliği artıyor. Cibuti tarafından 500 hektarlık bir arazi 99 yıllığına Türk yatırımcılara tahsis ediliyor. Yatırımcılara Cibuti tarafından vergisel teşvik ve muafiyetler sağlanacak.

Karmod, Cibuti’de telekom binası kurdu!

Dünya genelinde çok sayıda ofis ve yapı projesi gerçekleştiren Karmod, Cibuti'de özel kaplamalı iki katlı ofis binasını bir ayda tamamladı.

Cibuti'de 5 bin dönümlük araziye özel ekonomik bölge!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cibuti ile ticari işbirliğinin boyutlarının artırılacağını belirterek, Türk işadamlarına yatırım çağrısında bulundu. İki ülke enerji, su, sağlık ve eğitimde işbirliği yapacak..

Türkiye-Cibuti arasında Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması imzaladı!

Türkiye, Doğu Afrika'nın giriş kapısı Cibuti'yle Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması imzaladı. Bakan Zeybekci, "Türk işadamları kadar, Cibuti de kazanacak" dedi..

Amasya İl Özel İdaresi'nden kiralık otel arsası

Amasya İl Özel İdaresi asgari 106 yatak kapasiteli ve asgari 4 yıldızlı otel ve turistik tesis arsasını uzun süreli kiraya verecek

Erzincan İl Özel İdaresi ilköğretim okulu yaptırıyor

Erzincan İl Özel İdaresi Çayırlı Yazıkaya Köyüne ilk öğretim okulu yaptıracak

Didim Güzel Duygu Sitesi'nde 1000 TL taksitle!

Güzel Duygu Sitesi'nde fiyatlar 29 bin TL olarak belirlendi

Giresun İl Özel İdaresi sosyal tesis satıyor

Giresun İl Özel İdaresi 507 metrekare büyüklükte yüzölçümü olan sosyal tesisi satışa çıkardı

Van İl Özel İdaresi kat karşılığı inşaat yaptıracak

Van İl Özel İdaresi 4 bin 662 metrekare alana sahip taşınmazı kat katşılığı inşaat yaptıracak

Didim Güzel Duygu Sitesi'nde 29 bin TL'ye yazlık!

Güzel Duygu Sitesi'nde evler, bir oda içinde banyosu, tuvaleti ve mutfağı olan yaşam alanlarını barındırıyor

Malatya İl Özel İdaresi, 8 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak

Malatya İl Özel İdaresi, İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisinde 8 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak

cibuti Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması nedir Haberi

cibuti Özel Ekonomi Bölgesi anlaşması nedir

500 milyonluk Afrika pazarındaki etkinliğini artırmayı hedefleyen Türkiye, bölgeye giriş noktasındaki ülkelere odaklandı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 100 kişilik işadamı heyetiyle Doğu Afrika'nın giriş kapısı Cibuti'ye iş seyahati düzenledi. Burada Özel Ekonomi Bölgesi kurulması için iki ülke ekonomi bakanları arasında bir anlaşma imzalandı. Türk işadamları bu anlaşmayla içinde bütün sektörlerin bulunduğu bir özel ekonomi bölgesi inşa edecek. Genişletilebilecek ve 500 hektardan küçük olmayan bir arazi 99 yıllığına Türkiye yararına kiralanacak. 


ASKERİ DEĞİL EKONOMİK ÜS 

Birçok ülkenin askeri üssünün yer aldığı Cibuti'de düzenlenen işbirliği anlaşmasının imza töreninde konuşan Nihat Zeybekci, "Biz buraya askeri değil, ekonomik üs kurmaya geldik. İki kardeş ülke gibiyiz. Yatırımlardan Türk işadamları kadar Cibuti'nin de kazanmasını istiyoruz. Bölgede kazan-kazan formülüne dayalı işbirliği kuracağız" dedi. 


STA ANLAŞMASI İMZALAYALIM 

Napolyon'un "Dünya tek bir...