11 / 05 / 2024

Cibutide 3 cami restore edilecek

Cibutide 3 cami restore edilecek

Cibuti’nin Tajura bölgesinde yer alan ve Osmanlı döneminden kalan 3 cami, TİKA tarafından restore edilecek. Ülkede ayrıca 500 metrelik sahil yolu ile 30 kilometrelik karayolu da yapılacak.

Erzurum'da cami inşaatı çöktü: 3 yaralı! 

Erzurum Oltu'da yapımı devam eden bir caminin inşaatında çökme yaşandı Çökme nedeniyle 3 kişi yaralandı.

Akkuş Gayrimenkul Beylikdüzü’nde cami ve kreş inşa edecek!

Alya markası ile gayrimenkul ve inşaat sektöründe hayata geçirdiği nitelikli projeler aracılığıyla Beylikdüzü’nün gelişiminde öncü olan Akkuş Gayrimenkul, bölgeye 3 bin 296 metrekare büyüklükte kreş ve 3 bin 17 metrekare büyüklükte cami inşa  edecek.

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz harp okullarına 3 yeni hastane yapımına başlayacak.

TOKİ Mardin 420 konut ihalesi 3 Mayıs'ta!

Mardin İli Artuklu İlçesi Nur Mahallesi 420 Adet Konut, 1 Adet Cami ve 2 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Mali'de inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı!

İHH İnsani Yardım Vakfı'nca Mali'nin farklı kentlerinde inşa edilecek 4 cami ve 3 sağlık ocağının temeli atıldı.

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

İzmir’de depremzedeler 3 bin konutluk proje!

İzmir’de depremzedeler için yapılması planlanan 3 bin konutluk projede, sosyal ve kültürel tesislerin yanı sıra okul, cami ve bir de millet bahçesi bulunuyor.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti bugün açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti bugün açılıyor. İstanbul Havalimanı’nda saatlik uçak iniş kalkış kapasitesin 80‘den 120’ye ulaşacak 3. bağımsız pistin yanı sıra, yapılan törende cami ve devlet konuk evinin de açılması planlanıyor.

Osmangazi Çukur Cami çevresindeki 3 bina yıkıldı!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Maksem Mahallesi’ndeki Çukur Cami’nin çevresindeki 3 binayı kamulaştırarak yıktı.

Ordu Altınordu'da heyelanda 3 bina yıkıldı, 9 binada ise risk tespit edildi!

Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Topluca Mahallesi, son 10 yıldır meydana gelen heyelanlar sebebiyle kayıyor. 3 binanın yıkıldığı, 30 dönüm fındık bahçesinin hasar aldığı, 9 binada ise risk tespit edilen mahallede cami de yıkılmak üzere...

Elazığ'da ağır hasar gören bin 159 bina yıkıldı!

Elazığ Sivrice'de 6.8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası acil yıkım kararı verilen yapılardan 9 okul, 3 cami ve bir minarenin de aralarında bulunduğu bin 159 yapının yıkımı tamamlandı...

Gebze Emlak Konutları 3. Etap'ın 2. kısım kısmi geçici kabulü tamam!

Gebze Emlak Konutları 3. Etap 2. Kısım Konut İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nde kapsamında  6438 ada 3 parsel cami inşaatının kısmi geçici kabulü yapıldı...

TOKİ Mardin Savur 157 konut ihalesi 3 Eylül'de!

Mardin Savur İlçesi, Gazi Mahallesi 157 Adet Konut , 1 Adet Cami ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.

Cibutide 3 cami restore edilecek Haberi

Cibutide 3 cami restore edilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Afrika Boynuzu ülkelerine yaptığı ziyarette eşlik eden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Cibuti’de, Hasoba Türklerinin yaşadığı ve Osmanlı döneminden eserlerin bulunduğu Tajura bölgesini ziyaret etti. Etiyopya İçişleri Bakanı Hasan Ömer, TİKA Başkanı Serdar Çam ve TOKİ Başkanı Ergün Turan ile Tajura’ya giden Kurtulmuş incelemelerine ilişkin bilgi verdi. Sahil yoluna İstanbul Fanusu ismi verilecek.


SAHİL ŞERİDİNE İSTANBUL FANUSU DİYECEKLER

Osmanlı İmparatorluğu’nun, o dönemde Habeşistan olarak adlandırılan coğrafyadaki merkezlerinden biri olan Tajura’nın, tarihi önemine işaret eden Kurtulmuş, 20 bin nüfuslu şehirde Osmanlı döneminden kalma 3 cami ve kale bulunduğunu söyledi. Kurtulmuş, yapılacak çalışmaları şöyle anlattı: “İnşallah bu 3 caminin restorasyonunu yapacağız. Kalede, çok fazla fiziki sorun görünmüyor ama ihtiyaç olursa onun da yapılmasını sağlayacağız. Bizden istedikleri 500 metrelik bir sahil yolu...