27 / 04 / 2024

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

TOKİ, Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz harp okullarına 3 yeni hastane yapımına başlayacak.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Milli Savunma Üniversitesi'nde (MSÜ) bulunan 3 harp okulu bünyesine cami yapılması planlanıyor. Takvim'de yer alan habere göre; TOKİ,  Ankara  Çankaya'da yer alan Kara Harp Okulu'nda, Tuzla ilçesinde bulunan Deniz Harp Okulu'nda, Bakırköy'de yer alan Hava Harp Okulu'nda birer adet caminin yapımına başlamak için ihaleye hazırlanıyor. 7 Mayıs tarihinde düzenlenmesi planlanan ihalede Tuzla'da bulunan Deniz Harp Okulu ile Yeşilköy'de yer alan Hava Harp Okulu'ndaki cami yaklaşık 900 metrekarelik alana, Ankara'da yer alan Kara Harp Okulu'ndaki cami ise yaklaşık 700 metrekarelik bir alan yapılacak. 

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!

ERGUVAN AĞAÇLARI DİKİLECEK

Bunun dışında Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan Şehit Üsteğmen Hasan Şahan Kışlası'nda demiryolu hattında yer alan  ve yıkılması planlanan cami alanına da cami yapımına başlanacak. Çalışmalar kapsamında proje alanlarında altyapı ve çevre düzenlemesi gerçekleşecek. İstanbul'da bulunan Hava ve Deniz harp okullarında yapılması planlanan camilerin etrafına erguvan ağaçlarının dikilmesi planlanıyor. TOKİ'nin inşa edeceği camilerin 1.5 yıl gibi kısa sürede hizmete açılması planlanıyor. 

TOKİ, harp okullarına 3 yeni cami yapacak!


Geri Dön