04 / 05 / 2024

çiğlideki parklar

çiğlideki parklar

Çiğli Belediyesi'nin Egekent girişinde projelendirdiği 75. Yıl Türk Dünyası Parkı'nın kaba inşaatı tamamlandı, parkta yürütülen çalışmaları, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan teknik ekiple beraber yerinde inceledi.

Keçiören'de 23 yeni park inşa edildi!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Keçiören'de 499 adet park bulunuyor. Bu parklarımızın 23 tanesini son bir yılda inşa ettik" dedi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Beylikdüzü Yaşam Vadisi 3. Etap açılış için gün sayıyor!

1 milyon 200 bin metrekarelik alanıyla mega kent İstanbul'un en büyük kent içi parklarından biri olan Yaşam Vadisi'nin yeni etap çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Murat Kurum: Yeşil alan miktarını daha da artırmayı hedefliyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehir planlaması yaparken içinde parklar, sosyal donatılar ve yeşil alanların olduğu alanları da ayırdıklarını, yeşil alan miktarını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi...

Hakkari'nin yeniden inşası için çalışmalar devam ediyor!

Hakkari kent merkezinde yolların yenilenmesi ve yeni parkların yapılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Şişli'deki parklar yenileniyor!

Şişli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şişli sınırları içinde yer alan park ve yeşil alanları yenileyor. Yapılan çalışmalarŞa parklara daha modern bir görünüm kazandırılıyor.

Kidzmondo giriş ücreti 2017 kaç TL?

Kidzmondo İstanbul Şişlideki Trump Towers'ta yer alıyor. Kidzmondo bilet fiyatı 2017 ne kadar, Kidzmondo giriş ücreti 2017 kaç TL? İşte Kidzmondo giriş ücreti 2017...

Safranbolu Muammer Özyurt Parkı açıldı!

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un talimatları ile başlatılan, her mahalleye bir park anlayışı ile bu yıl yenilerinin de eklendiği Konsept parkların açılışları devam ediyor.

Mersin İçmeler'deki 30 milyon dolarlık tesisin son durumu!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yasayla Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Marmaris İçmeler’deki kampı alabilmek için ikinci kez dava açtı.

Ordu'nun tüm ilçelerine oyun parkı müjdesi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 19 ilçenin tamamında çocukların çok seveceği ve eğlenceli vakit geçirebileceği oyun parkları kurmak için proje başlattı.

Çocuk parklarında kanser tehlikesi!

Medyada bir süre önce “Çocuk parkında kanser oyunu”, “Çocuğunuzu o parklara götürmeyin”, “Çocuk parklarındaki kanser tehlikesi” başlıklarıyla yer alan haberler aileleri tedirgin etmiş, belediyelerin telefonları susmamıştı. Ferahlatan haber, çocuk parkları için hammadde üreten firmadan geldi.

Alanya Belediyesi'nden yeni çocuk parkları!

Alanya Belediyesi, mahalle ve kırsal alanlarda çocuklar için ihtiyaç olan bölgelere yeni parklar kazandırıyor. Seki Mahallesi ve Demirtaş Çok Programlı Anadolu Lisesi bahçesine yeni yapılan çocuk oyun gurupları, çocuklar ve mahalle sakinlerince sevinçle karşılandı.

Gölbaşı 15 Temmuz Emniyet Şehitleri Milli Parkı için teklif verildi!

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, Gölbaşı 15 Temmuz Emniyet Şehitleri Milli Parkı kurulması için Milli Parklar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi..

çiğlideki parklar Haberi

çiğlideki parklar


Egekent girişinde bulunan 75. Yıl Türk Dünyası Parkı yapım çalışmaları büyük bir titizlikle devam ediyor. Çiğli Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü iş birliğiyle projelendirilen 75. Yıl Türk Dünyası Parkı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mali desteğiyle tamamlanacak. 23 bin metrekarelik alanda yapılan proje, bölge halkının ihtiyacını giderecek pek çok donanıma sahip olacak. Park birçok ayrıntıyı içermesi, semt sakinlerinin taleplerine cevap verebilmesi ve özgün tasarımıyla da ayrıca dikkat çekiyor.


İNŞAAT TAMAMLANDI


Eğimli bir arazi yapısına sahip olan parkın içinde bulunan restoran, kafeterya, idari bina ile spor binalarının kaba inşaatı ve dış cephe giydirmeleri tamamlanırken, binaların iç düzenlemeleri devam ediyor. Proje kapsamında yer alan iki adet seyir kulesi, 8 metre yüksekliğindeki büyük şelale ve gölette suya hareket kazandıracak olan 37 adet...