02 / 05 / 2024

Cihangir Orhan Kemal Müzesi

Cihangir Orhan Kemal Müzesi

2000 yılında Türk edebiyatının ölümsüz kalemlerinden Orhan Kemal'in adı Cihangir'de kurulan müze ile yaşayacakmış. Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü tarafından satın alınarak müzeye dönüştürülen binada yazara ait eserlerde sergilenecekmiş.

Orhan Pamuk'un yaşadığı Cihangir'deki Taray Apartmanı yıkılıyor! 50 yıllık apartmanda tahliye süreci başladı!

Cihangir Zindan Sokak'ta yer alan 50 yıllık Taray Apartmanı 'Kentsel Dönüşüm Yasası' kapsamında yıkılıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Cesur Concept Proje Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Cesur Concept Proje Yapı Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Orhan Kemal Soyyiğit tarafından kuruldu.

Orhan Kemal'in evi yıkılmak üzere!

Yazar Orhan Kemal'in Müfettişler Müfettişi, Evlerden Biri, Sokakların Çocuğu, Suçlu adlı romanlarını yazdığı ev yıkılmak üzere...

Çukurova Metrosu etap etap tamamlanacak!

DABB ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen Halk Günleri’nde önemli açıklamalarda bulundu. Çetin, Çukurova Metrosu'nun etap etap tamamlanacağını açıkladı.

ETA Zemin Teknolojileri İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ETA Zemin Teknolojileri İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Orhan Kemal Elmas, Tolga Gündüzpolat, Ender Akarsu ortaklığıyla 240 bin TL sermaye ile 27 Haziran'da Beylikdüzü'nde kuruldu.

2000 yılında Orhan Kemal Müzesi açılmış!

2000 yılında Türk edebiyatının ölümsüz kalemlerinden Orhan Kemal'in adı Cihangir'de kurulan müze ile yaşayacakmış. Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü tarafından satın alınarak müzeye dönüştürülen binada yazara ait eserlerde sergilenecekmiş.

Adana'da Orhan Kemal Kültür Merkezi açıldı!

Adana’da, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Turhan Selçuk Sanat Okulu törenle açıldı. Törende Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin konuşma yaptı..

‘Bekçi Murtaza' romanına konu olan fabrikanın lojmanı yandı!

Adana’da yazar Orhan Kemal'in ‘Bekçi Murtaza' romanına esin kaynağı olan ve müzeye dönüştürülmesine karar verilen kentin en eski iplik ve dokuma fabrikasının terkedilmiş lojmanı yandı. Yangın, fabrikaya sıçramadan söndürüldü...

Feryal Gülman aile şirketlerindeki hisselerinin parasını almak için Kemal Gülman'a dava açtı!

Zina iddiasıyla boşanma davası açtığı 21 yıllık eşi Kemal Gülman’dan 200 milyon lira tazminat ve mal paylaşımı isteyen Feryal Gülman, şimdi de aile şirketlerindeki hisselerinin parasını almak için dava açtı.

Ankara Çankaya Namık Kemal ve Yenişehir mahalleleri riskli alan ilan edildi!

17/12/2013 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun çerçevesinde Ankara 'nın Çankaya ilçesinde yer alan Namık Kemal ve Yenişehir mahalleleri riskli alan ilan edildi.

Orhan Tan: İş hayatında emin adımlarla ilerlenmeli!

Ankara'nın ticari hayatında sergilediği başarı grafiğini, yaptığı hayır işleriyle zirveye taşıyan işadamı Orhan Tan, ticaretin inceliklerini SABAH Anadolu okurlarıyla paylaştı. Orhan Tan 'İş hayatında emin adımlarla ilerlenmeli' dedi...

Orhan Batman: Turizmin en büyük problemi "her şey dahil" uygulaması!

Orhan Batman: "Ülke olarak turizmden elde ettiğimiz gelir, potansiyelin çok altında. Bunun en büyük nedeni turizmi çeşitlendirememiş olmamız ve özellikle kıyı şeridindeki turizmcilerin tercih ettiği 'her şey dahil' uygulaması." dedi

Orhan Birdal: 152 milyon yolcuya ulaşacağız!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Türkiye' de havayolu yolcu sayısının, bu sene sonu itibarıyla 152 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini bildirdi....

Cihangir Orhan Kemal Müzesi Haberi

Cihangir Orhan Kemal Müzesi



Evi yoktu ama şimdi müzesi var


Gerçekçi Türk edebiyatının önde gelen ismi Orhan Kemal kendine ait bir eve ancak yaşamının son üç yılında sahip olabilmişti. Oysa şimdi bir müzesi oldu. Hatta sık sık gittiği İkbal Kahvesi bile müzesinin altında yeniden açılıyor.


     ESERLERİNDE güç yaşama koşulları içindeki küçük insanın sorunlarını, yaşama savaşını anlattı. Kendisi de böyle bir yaşamdan geliyordu. Adana'da pamuk işçiliği, dokumacılık, ambar memurluğu yaptı. Cezaevine girdi, daha sonra İstanbul'da sadece kalemiyle geçindi. Gerçekçi Türk edebiyatının usta kalemi Orhan Kemal, yayımlanmış yaklaşık 40 eseriyle edebiyatımızın yapı taşlarından biri.

     Bütün hayatı güç koşullar içinde geçen ünlü edebiyatçımız, yaşamını...