28 / 07 / 2024

çılgın projeler kanal istanbul

çılgın projeler kanal istanbul

Kanal İstanbul’la başlayan “çılgın” proje tanımlaması şimdi de Yenişehir projesiyle hayatımızda. İki gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Şehir projesi master planlarında son aşamaya gelindiği açıklandı...

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Kazananlar belli oldu! İşte çılgın loto sonuçları…

Milyonlarca vatandaşın bir umut ışığı olarak şansını denemeye devam ettiği Milli Piyango’da Bu akşam gerçekleşen Çılgın Sayısal Loto çekilişi sonuçları açıklandı. Rakamlar Milli Piyango’nun YouTube kanalında yapılan canlı yayında çekildi.

KİPTAŞ'tan İstanbul'a çılgın konut projesi duyurusu: Kiralık ve satılık ev sorununu kökten çözecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki, vatandaşların konut ihtiyacını karşılamaya yönelik projeler gerçekleştiren KİPTAŞ, şehirdeki kiralık ve satılık konut sorununu kökten çözecek bir projeyi açıkladı. İşte 'İstanbul için en çılgın proje'nin detayları...

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika çılgın proje açıklaması! 

İstanbul Planlama Ajansı Florya Kampüsü'nde önemli açıklamalar yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul uyarısını yineledi.

Gürkan Akgün'den Kanal İstanbul açıklaması!

Bugün temelinin atılacağı ve tören gerçekleştirileceği belirtilen çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor. İBB’nin İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, temel atma töreniyle ilgili konuştu.

Ahmet Akın'dan Kanal İstanbul'un finansmanına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yarın temeli atılacağı açıklanan çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili ilgi çeken açıklamalar yaptı. Projenin finansmanıyla ilgili bir rapor hazırlayan Akın, Kanal İstanbul için finansman bulunamadığını belirtti.

Ahmet Akın'dan Kanal İstanbul'un maliyetine ilişkin değerlendirme!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinin maliyeti ile ilgili değerlendirme yaptı.

Bankaların Kanal İstanbul endişesi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'a verilecek finansman desteği gündemden düşmüyor. Türkiye'deki bankaların, Kanal İstanbul'u finanse etmek için isteksiz yaklaştıkları ileri sürüldü. 

Çılgın proje 'Kanal İstanbul' ile ilgili flaş gelişme!

''Projelerimizi tek tek bitiyoruz. Vatandaşın hizmetine sunuluyor'' diye konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, çılgın projeyle ilgili flaş açıklamalarda bulundu. 

Gün gün Kanal İstanbul planı!

Çılgın proje Kanal İstanbul çalışma takvimine göre projenin yapımının 2 bin 425 günde tamamlanması planlanıyor. 17 aşaması bulunan Kanal İstanbul'da yapılacak işlerin yarısı şu ana kadar tamamlandı

Kanal İstanbul, Montrö’nün dışında mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın proje Kanal İstanbul’la ilgili yaptığı “Montrö sadece Boğaz’ı bağlar. Kanal İstanbul, Montrö’nün tamamen dışında olan bir şey” açıklaması tartışmalara neden oldu.

CHP'nin çılgın projesi: Kanal İstanbul'a karşı imza toplamak!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'a CHP yine karşı çıktı ve stantlar açıp hayır kampanyası başlattı.

İstanbullular Kanal İstanbul'a itiraz için il müdürlüğüne akın etti!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbullulara çılgın proje Kanal İstanbul'a  “itiraz” çağrısının ardından yurttaşlar İstanbul Valiliği İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün Beşiktaş ve Ataşehir’de yer alan merkezlerine akın etti.

çılgın projeler kanal istanbul Haberi

çılgın projeler kanal istanbul



Kanal İstanbul’la başlayan “çılgın” proje tanımlaması şimdi de Yenişehir projesiyle hayatımızda. İki gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Yeni Şehir projesi master planlarında son aşamaya gelindiği açıklandı. Proje, yakın bir zamanda bizzat Başbakan Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşılacak. Yenişehir, İstanbul’da havaalanı aksındaki sekiz belediyeyi kapsıyor. 800 bin konutun inşa edileceği, 2 milyon 400 bin kişinin yaşaması muhtemel bir büyük şehir kuruluyor. 5 bin hektar yeşil alanın, 4 bin 800 hektar da sosyal tesis alanlarının olacağı proje, sadece bu iki veriyle bile çok çarpıcı. 


Doğal ve kültürel yapı


Projenin en büyük özelliğinin ise İstanbul’un doğal, tarihi ve kültürel özelliklerinin öne çıkarması olacağı söyleniyor. Umarım öyle olur. Gerçi hangi doğal, tarihi, kültürel özellik onu da merak etmiyor değilim. İstanbul’da doğal ve kültürel...