29 / 04 / 2024

Çimento cam ve seramik ihracatı azaldı mı

Çimento cam ve seramik ihracatı azaldı mı

Çimento, cam ve seramik sektörleri, orta vadede dünya ticaret hacminde yaşanan daralmadan olumsuz etkilenmenin önüne geçmek ve istikrarlı bir büyüme sağlamak için inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarını güçlendiriyor.

Limak Çimento halka arz oluyor! Halka arzda hangi bankalar var ve kaç lot verecek?

Limak Doğu Anadolu Çimento San. ve Tic. A.Ş. halka arz olacak. Yapılan açıklamada firmanın halka arz büyüklüğü 2.52 milyar Türk Lirası olarak açıklandı. Limak Çimento'nun, halka açıklık oranı da yüzde 31 olarak kaydedildi. Toplam olarak 155 milyon lot bireysele eşit miktarda dağıtılacak.

Daniz Group Export İnşaat Turizm Cam Ve Alüminyum Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daniz Group Export İnşaat Turizm Cam Ve Alüminyum Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 3 milyon TL sermaye bedeli ile Kemal Koç tarafından kuruldu.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!

​​​​​​​Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, Kahramanmaraş merkezli oalrak yaşanan deprem felaketinin ardından sektörün ana gündeminin iç piyasa olduğunu dile getirdi.

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

Çimento, beton ve kiremit fiyatlarına zam geldi mi? Güncel çimento, beton ve kiremit 14 Kasım 2022 fiyat listesi 

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan çimento, beton ve kiremit fiyatları merak ediliyor. İnşaat birim maliyetlerinin yükselmesi ile gözler inşaat malzemelerine çevrildi. Peki çimento, beton ve kiremit fiyatları ne kadar? 14 Kasım 2022 çimento, demir ve beton fiyat listesi...

Vestel cam ve cam Rustik buzdolaplarında 1.000 TL indirim fırsatı! Kasım'a özel! 11 Kasım 2022 fiyat listesi...

Vestel cam ve cam rustik buzdolaplarında Kasım ayına özel 1.000 TL indirim fırsatı başladı. Peki Vestel cam ve cam rustik buzdolabı fiyatları ne kadar? İşte Vestel cam ve cam rustik buzdolabı 11 Kasım 2022 fiyat listesi...

Hb Paslanmaz Çelik Tasarım Cam Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hb Paslanmaz Çelik Tasarım Cam Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de MehmetFatih Kara tarafından kuruldu.

İnşaat sektöründe maliyetler tavan yaptı! Demir, çimento, beton ve kum fiyatları ne kadar oldu? 

İnşaat sektöründe maliyetler her geçen sene artıyor. 2022 senesinde maliyet artışları yüzde 106,60 yükseldi. Peki demir, beton, çimento ve kum fiyatları ne kadar oldu? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

BOTAŞ, 1 Haziran itibarıyla doğal gaz fiyatlarına zam yaptı. BOTAŞ'ın doğal gaza yaptığı zam sanayi başta olmak üzere inşaat ürünlerinin maliyetlerini artırdı. Çimento, cam, seramik ve toprak ürünlerine zam gelecek. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe zamlar durdu! Güncel çimento, demir ve beton fiyatları ne kadar oldu? İşte 2022 fiyat listesi

İnşaat sektörüne gelen yüksek zamlar konut fiyatlarını fırlattı. Özellikle demir, çimento ve demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Fakat son günlerde demir, çimento ve beton fiyatlarında bir hareketlilik olmadı. İnşaat malzemelerine gelen zamlar durdu mu?

Çimento, beton ve demir fiyatları ne kadar oldu? Demir, çimento ve beton 1 Haziran 2022 fiyat listesi

Çimento, beton ve demirin güncel fiyat listesi yüz binlerce kişi tarafından yakından takip ediliyor. Son zamanlarda beton, çimento ve demire gelen zamlar gündemden hiç düşmüyor. Peki demir fiyatları ne kadar? Çimento ve beton fiyatları kaç lira? İşte güncel fiyat listesi...

İnşaat sektörü temelden sallanıyor! Çimento, beton ve demir fiyatlarına gelen zamlar 'artık yeter' dedirtti!

Konut sektöründeki fiyatlar gündemden hiç düşmüyor. Konut fiyatlarına gelen zamlar aynı orantı da kira fiyatlarını da etkiliyor. Konuta gelen zammı anlamak için temele inmek gerekiyor. İnşaatın temelinde; demir, çimento ve beton fiyatları bulunuyor. Peki beton, çimento ve demir fiyatları ne kadar?

Çimento cam ve seramik ihracatı azaldı mı Haberi

Çimento cam ve seramik ihracatı azaldı mı

2015 yılı ihracatı bir önceki yıla göre yüzde 11,6 oranında düşüş gösteren çimento, cam ve seramik sektörleri, orta vadede dünya ticaret hacminde yaşanan daralmadan olumsuz etkilenmenin önüne geçmek ve istikrarlı bir büyüme sağlamak için inovasyon ve Ar-Ge yatırımlarını güçlendiriyor. 2016 yılında ise pazar çeşitliliğiyle ihracattaki kan kaybını azaltmayı hedefleyen sektör, kısa vadede hacimden ziyade kârlılığa odaklanacak.


Dünya ticaret hacminde yaşanan sıkıntılar Türkiye’nin ihracatını da olumsuz etkiliyor. Özellikle Orta Doğu’da yaşanan siyasi krizler ve petrol fiyatlarında yaşanan düşüşten olumsuz etkilenen Rusya ve Azerbaycan gibi pazarlardaki daralma; Türkiye çimento, seramik ve cam sektörlerinin 2015 yılı ihracatının kan kaybetmesini neden oldu. Türkiye ekonomisine net döviz girdisi sağlayan üç sektörün koordinatör birliği Çimento, Seramik, Cam ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB), 2015 yılı ihracat...