26 / 11 / 2024

çimento fabrikalarının ihracat hedefi nedir

çimento fabrikalarının ihracat hedefi nedir

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, geçen yıl yüzde 12 büyüme gerçekleştiren çimento sektörünün bu yıl yüzde 6'lık büyümeyi hedeflediğini bildirdi...

1937 yılında çimento fabrikaları kamulaştırılmak istenmiş!

1937  yılında çimento fabrikalarının kamulaştırılmasına karar verilmiş fakat bu karar daha sonra iptal edilmiş. İşte ayrıntılar...

1939 yılında çimento ihtiyacı Sümerbank tarafından karşılanmış!

1939 yılında fabrikaların çimento ihtiyacını karşılayamamasından dolayı 1934 yılında çimento imalat ve ihracat işleri Sümerbank'a verilmiş.

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

1934 yılındaki ilk beton cadde: Reşadiye Caddesi!

Çimento fabrikalarının kurulması ile bazı yolların çimento olarak yapılmasına karar verilmiş. 1934 yılında sadece Reşadiye Caddesi beton olarak yapılmış.

1931'de çimento fiyatlarını düşürmek için adım atılmış!

Çimento fiyatları günümüzde olduğu gibi geçmişte de gündemin önemli konuları arasında yer almış. 1931 yılında çimento fiyatları düşürmek için bir adım atılmış. İşte ayrıntılar...

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

Türk otomotiv sektörünün yan sanayi ihracatı 7 milyar doları aştı!

Türkiye'den 2023 yılının 6 aylık döneminde 7 milyar 172 milyon 556 bin dolarlık otomotiv yan sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirdi.

OSB'lerde kira krizi derinleşiyor: Yeni fabrikaların kurulması imkansız hale gelebilir!

Organize Sanayi Bölgeleri’nde yüzde 100'e yakın yükselen kira ve arsa fiyatları yatırım yapmak isteyen sanayicileri zor duruma düşürüyor. Uzmanlar yeni fabrikaların kurulmasının imkansız hale gelebileceğini söylüyor. 

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Fabrikalar çalıştıracak işçi bulamıyor! Kahramanmaraş’ta maaşlar 12 bin TL’ye çıkarılsın çağrısı!

Büyük deprem felaketi, nedeniyle bölgeden göç hızlandı. Aynı zamanda Türkiye’nin en büyük üretim kentlerinden olan Kahramanmaraş’ı terk edenlerin sayısı çığ gibi büyürken, fabrikaların istihdam sorunu yaşamaya başladığı bildirildi.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

Yeni yılın ilk günlerinde, hafta sonu geride bıraktığımız 2022 yılına ilişkin veriler de ardına ardına gelmeye devam ediyor. 2022 yılının en fazla ihracat gerçekleştiren sektörü kimyevi maddeler sektörü oldu.

çimento fabrikalarının ihracat hedefi nedir Haberi

çimento fabrikalarının ihracat hedefi nedir


Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güçlü, geçen yıl yüzde 12 büyüme gerçekleştiren çimento sektörünün bu yıl yüzde 6'lık büyümeyi hedeflediğini bildirdi. 


Türk çimento sektörünü değerlendiren Güçlü, ekonominin lokomotifi olan inşaat sektörünün asli unsurlarının başında gelen çimento sektörünün, dünya klasmanının üst sıralarında yer aldığını vurgulayarak, sektörün 70 milyon ton klinker, 100 milyon tonu aşkın çimento öğütme kapasitesine ve 80 milyon tona yaklaşan satış hacmine sahip olduğunu söyledi. 


Güçlü, bu özellikleri ile çimento sektörünün Avrupa'da 1'nci, dünyada ise 5'inci sırada yer aldığını ifade ederek, ülkede kişi başına düşen çimento tüketiminin 2013'te 800 kilo gramın üzerinde gerçekleştiğini, dünya ortalamalarının 550 kilo gram civarında olduğu düşünüldüğünde ülkenin bulunduğu seviyenin öneminin daha iyi anlaşılacağını kaydetti.  


Türkiye çimento sektörünün ulaştığı büyüklük ve tecrübe...