04 / 05 / 2024

Çimento hisseleri 2018

Çimento hisseleri 2018

Çimento sektörüne bakıldığında veriler sektörünün gelişmesini sürdüreceğine işaret ediyor. Analistler, uzun vadeli düşünen yatırımcıların portföylerini zenginleştirmek için çimento sektörü hisselerini takip etmelerinde fayda olacağını söylüyor. 

OYAK'tan dev işbirliği! Çimento'da 740 milyon dolarlık yeni yatırıma imza atıldı!

Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK) ve Uzakdoğulu çimento üreticisi Taiwan Cement Corporation (TCC) arasında 2018 yılında başlayan ortaklıkta yeni bir işbirliği yapıldı.

Murat Kurum'un Kanal İstanbul açıklaması GYO hisselerini hareketlendirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un haftasonu yaptığı Kanal İstanbul açıklamalarının ardından, Borsa İstanbul'daki Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve çimento hisseleri yükseldi.

Çimento hisseleri '100 bin konut projesi'nden destek buldu!

Çimento şirketlerinin hisseleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün müjdelenen “Her Yıl 100 bin Sosyal Konut” projesinden destek buldu.

Çimento sektöründe 19 bin kişi çalışıyor!

Yüzde 76’sı yerli, yüzde 24’ü yabancı sermayeli yatırımcılardan oluşan çimento sektöründe 2018 verilerine göre yaklaşık 19 bin kişi çalışıyor. Sektör, doğrudan istihdam ve 614 milyon dolar ihracat gelirleriyle GSMH’de önemli bir paya sahip…

Türk çimento sektörü 2018 yılında 614 milyon dolarlık ihracata ulaştı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında, Çimento Sektörü 2018 yılı değerlendirmeleri ve 2019 yılı beklentilerinin yanı sıra sektör önceliklerini paylaştı. 

İnşaat sektörü çimento kartellerinin baskısı altında!

Türkiye'nin lokomotifi İnşaat sektörü, yabancı ve yabancı ortaklı çimento kartellerinin baskısı altında. 2018'de yüzde 20,3 olarak açıklanan enflasyon oranına rağmen yüzde 37 zam yapan çimento şirketleri 2019 yılında bu oranı yüzde 40’lara çıkarmaya hazırlanıyor.

TÇMB’den çimento zammı açıklaması!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, basında son günlerde çıkan yüzde 40 oranında zam yapılacağı iddialarının aksine; 2018 yılının başından bu yana artan girdi maliyetlerinin çimento sektörüne olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

Çimento üretimi yüzde 4 arttı!

2018 yılı Ocak-Temmuz döneminde Türkiye ekonomisinin lokomotifi çimento sektöründe üretim, geçen yıla göre yaklaşık yüzde 4 oranında arttı... 

Çimento üretimi 6 ayda yüzde 4,45 oranında arttı!

2018 yılı Ocak-Haziran döneminde çimento üretimi, geçen yıla göre yüzde 4,45 oranında arttı. Aynı dönemdeki üretimin yüzde 9,9’u ihraç edildi.

Çimento sektöründe üretim artıyor!

2018 yılının ilk 4 aylık döneminde çimento üretimi, geçen yıla göre yüzde 12,86 oranında arttı...

Çimento talebi yönünü yukarı çevirdi!

Dünya Çimento Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emir Adıgüzel, dünya çimento talebinin, 2017 yılındaki yüzde 1’lik artışın ardından 2018 yılında da yüzde 1,5 artmasının beklendiğini dile getirdi.

Batısöke Çimento Fabrikası'ndan 680 milyon liralık yatırım!

Batı Anadolu Grubu, Batısöke Çimento Fabrikası'nı 680 milyon liralık yatırımla dev bir entegre tesisine dönüştürdü. Tesis, 2018 yılının ilk aylarında üretime başlayacak.

Afyon Çimento hisseleri, arsa satış beklentisiyle yükselişte!

Afyon Çimento hisseleri arsa satış beklentisi ile yükselişte. Şirket hisseleri 6.55 TL'den 9.16 TL'ye kadar hızla yükseldi. Bu seviyeden cuma günü 6.90 TL'ye kadar geri çekilen hisse de bugün yine ataklar görülüyor.

Çimento hisseleri 2018 Haberi

Çimento hisseleri 2018

Para Dergisi'nden İdil Taraklı'nın haberine göre; TÜRKİYE Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) güncel verilerine göre, 2017 Ocak-Kasım döneminde çimento üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.8 oranında artış gösterirken, üretilen çimentonun yüzde 9.9’luk bölümü ihraç edildi. Bu dönemde iç satışlar geçen yılın eş dönemine göre yüzde 5.1, ihracat ise yüzde 3.7 arttı. İç talebin üzerinde oluşan kapasite fazlasının bir bölümünün ihracata konu olduğu görülüyor.

Önümüzdeki dönemde de devam eden altyapı projeleri, konut sektörünün canlandırılmasına yönelik makro önlemler, sektörel teşvik ve kampanyaların katkısıyla çimento talebinin güçlü olması bekleniyor. 3. Havalimanı, Kanal İstanbul, kentsel dönüşüm projeleri gibi unsurların çimento talebinin güçlü kalmasını sağlayacağı düşünülüyor. Hava şartlarının düzelmesi ile beraber mevsimsel etkiden dolayı iş hacimleri, satışlar ve üretimlerin de artacağını düşünen analistler çimento...