30 / 04 / 2024

Çimento ihracatı ne durumda

Çimento ihracatı ne durumda

Navlun maliyetlerinin yüksekliği ve çevre ülkelerdeki istikrarsızlık çimento ihracatını olumsuz etkiledi. Türkiye, 2012’de 13 milyon ton, 2013 yılında 11 milyon, 2014’te ise 10 milyon ton çimento ve klinker ihracatı yaptı.

Çimento ihracatı azaldı, seramik ve camda değer artışı var!

Üretim ve ihracatta dünyanın en büyükleri arasındaki üç sektörün çatı örgütü Çimento, Seramik, Cam ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin ocak ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 azalarak 248 milyon dolar oldu.

Taha Aksoy hangi üniversitede öğretim üyeliği yaptı? Hangi yıllarda milletvekili olarak görev aldı?

Taha Aksoy kimdir? Hangi üniversiteden mezun oldu? Çimentaş Çimento’da ne iş yapıyor? İşte Taha Aksoy’un hayatı...

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda adeta rekor kırdı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları tarihi zirveyi gördü.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Çimento sektörü 2024'e hızlı giriyor! Hedef yüzde 20 büyüme! Eylül 2023 çimento fiyatları ne kadar?

ÇCSİB Başkan Yardımcısı Abdulhamit Akçay, deprem sonrası artan iç talebi de dikkate alarak, ihracatta yüzde 20’lik bir azalma yaşayacağını, 2024 yılında ise yüzde 20’lik kaybı yeniden kazanacaklarını açıkladı.

2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi

İnşaat projeleri için temel malzemelerden biri olan çimento, yapıların dayanıklılığı ve sağlamlığı açısından büyük önem taşıyor. Peki 2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg,3 kg,5 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi.

Sabit Aydın ne zaman ve nerede doğdu? Batısöke Çimento Sanayi’nde ne iş yapıyor?

Sabit Aydın kimdir? Ne zaman hangi ilde dünyaya geldi? Hangi alanlarda çalıştı? Batısöke Çimento Sanayi’ndeki görevi ne? İşte Sabit Aydın ile ilgili merak edilen her şey...

1 kg gri çimento ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar oldu? 3 Haziran 2023 çimento fiyat listesi

İnşaatın en önemli yapı malzemelerini başında gelen çimento fiyatları merak ediliyor. 1 kg gri çimento ne kadar? Çimento fiyatları ne kadar oldu? 3 Haziran 2023 çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatları fırladı! 1 kg çimento fiyatına zam geldi! 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden biri olan çimento fiyatları resmen fırladı. 1 KG çimento fiyatına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu? 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatlarına zam geldi! Çimento fiyatları ne kadar oldu? 13 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün vagzeçilmez malzemelerinden olan çimentonun fiyatı merak ediliyor. Çimento toorba fiyatı ne kadar? 50 KG torba çimento fiyatı en çok araştılanlar arasında yer alıyor. Edinilen bilgiye göre çimneto fiyatlarına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu?

Çimento fiyatları yüzde 20 zamdan sonra sabitlendi! Çimento fiyatları ne kadar oldu? 15 Nisan 2023 çimento fiyat listesi

Depremden etkilenen 11 ilde inşaat malzeme fiyatları çimento fiyatları yüzde 20 zamdan sonra sabitlendi! Peki Çimento fiyatları ne kadar oldu? 15 Nisan 2023 çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatı neden artıyor? 50 kiloluk çimento fiyatı ne kadar? 13 Nisan 2023 fiyat listesi!

Çimento fiyatları inşaat sektöründe olan pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. İşte detaylar!

Deprem sonrası fırlayan çimento fiyatları ne kadar oldu? Güncel çimento fiyatları kaç TL? 9 Nisan 2023 çimento fiyatları

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında oluşan büyük yıkımlar sonrasında çimento fiyatlarına zam geldi. Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? Güncel çimento fiyatları kaç TL?

Çimento fiyatlarında ay sonu şoku! Zam üstüne zam gelmişti! Çimento fiyatları ne kadar? 29 Mart 2023 fiyat listesi

İnşaat sektörünün olmazsa olmazı olan çimentonun fiyatları sık sık araştırılıyor. Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam üstüne zam gelmişti. Peki son dakika çimento fiyatları bugün ne kadar? 29 Mart 2023 fiyat listesi

Çimento ihracatı ne durumda Haberi

Çimento ihracatı ne durumda

Navlun maliyetlerinin yüksekliği ve çevre ülkelerdeki istikrarsızlık çimento ihracatını olumsuz etkiledi


Navlun maliyetlerinin yüksekliği ve çevre ülkelerdeki istikrarsızlık çimento ihracatını olumsuz etkilerken, Türk çimentocular Batı Afrika pazarına girmek için Türkiye’de ürettikleri yarı mamulleri Batı Afrika’da kurdukları öğütme tesislerinde işlemeye başladı. 


Çevre ülkelerdeki istikrarsızlık çimento ihracatını da olumsuz etkiledi. 2009 yılında 17.5 milyon ton çimento ve klinkler ihracatı yapan Türkiye, 2012’de 13 milyon ton, 2013 yılında 11 milyon, 2014’te ise 10 milyon ton çimento ve klinker ihracatı yaptı. Navlun maliyetlerinin yüksekliği ve çevre ülkelerdeki istikrarsızlığın ihracatı olumsuz etkilediğini belirten Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mürsel Öztürk, “Bizim ihracat pazarımız Akdeniz havzasıyla Güneydoğu. Ülkemizde ihtiyacın üzerinde çok yüksek kapasite var. Üretme kapasitemiz 100 milyon tonu aştı. İç pazarda bugüne kadar en...