28 / 04 / 2024

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda adeta rekor kırdı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları tarihi zirveyi gördü.



Türkiye İstatistik Kurumunun son açıkladığı "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda  zirve yaptı. İnşaatta maliyet bel bükerken, maliyetlerin fırlaması konut yapımını da etkiledi. İnşaatın en temel yapı malzemeleri arasında yer alan, demir, çimento ve beton fiyatları rekor seviyelere geldi. Özellikle deprem bölgelerinde de büyük fırsatçılıkların olduğuna değinen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den  çimento ve beton fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İNŞAATTA MALİYET BEL BÜKTÜ!

Türkiye İstatistik Kurumunun son açıkladığı raporda "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre maliyetler son 1 yılda âdeta rekor kırdı. Bir projede arsa maliyeti yüzde 400 yükselirken usta yevmiyeleri 4’e katlandı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları da tarihi zirvelerini gördü.

ÇİMENTO FİYATLARI İKİYE KATLANDI!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, çimentonun tonunun 2 bin 100 lira+KDV olduğuna maliyetinin ise 800 TL olduğuna dikkat çekerek ''Geçen yıla göre enerji maliyetleri düşmesine rağmen fiyatlar ikiye katladı.Özellikle deprem bölgesinde büyük fırsatçılık yapıyorlar! Açıklama yapın çimentocular açıklama!!!'' diyerek fahiş fiyatlara tepki gösterdi. 

Tebernüş Kireçci, daha önce inşaatta demirin maliyeti betona göre 2 katı olduğunu  şimdi ise inşaattaki beton maliyetinin demir maliyetini geçtiğini belirtti. 

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

DENGESİZ FİYAT ARTIŞLARI YAKIN TAKİBE ALINDI!

Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışları yakın takibe alındığını, yapılacak incelemeler sonunda haksız bir şekilde fiyat yükselttiği tespit edilen firmaların bunun bedelini ağır para cezalarıyla ödeyeceklerini belirtmişti. 

PERAKENDE ÇİMENTO FİYATLARI NE KADAR?

 

  • 1 kg gri çimento fiyatı 18,00 TL
  • 3 kg gri çimento    30,00 TL
  • 5 kg gri çimento    59,99 TL
  • 50 Kg Gri Çimento Torba Fiyatları  105,00 TL
  • 1 kg beyaz çimento    9,04 TL
  • 3 kg beyaz çimento    20,00 TL
  • 5 kg beyaz çimento    38,99 TL
  • 25 kg beyaz çimento fiyatları    159,50 TL
  • 50 kg beyaz çimento fiyatları    225,00 TL

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: https://santiyede.com
 

İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyat listesi açıkladı! İnşaat demir fiyatlarına bugün indirim geldi!

En uygun inşaat demiri fiyatı ne kadar? İstanbul, İzmir, Payas ve Karabük demir fiyat listesi açıklandı! 

Geri Dön