18 / 05 / 2024

Çin anten

Çin anten

Çin gizli tuttuğu bir projeyle dünyanın en büyük antenini hayata geçirdi. Anten sayesinde bir denizaltı ile 100 metre derinlikte iletişim kurulabilecek.

Çamlıca Kulesi açılış için gün sayıyor!

Anten kulelerini temizlemek için inşa edilen Çamlıca Kulesi’nde çalışmalar tamamlanıyor. 369 metre yüksekliğindeki yapının bu yıl içinde açılması planlanıyor.

Çin, New York’un 5 katı büyüklüğünde anten inşa etti!

Çin gizli tuttuğu bir projeyle dünyanın en büyük antenini hayata geçirdi. Anten sayesinde bir denizaltı ile 100 metre derinlikte iletişim kurulabilecek.

Çamlıca'da 365 metrelik TV kulesi inşaatı başladı!

İstanbul Çamlıca’daki radyo-TV vericilerini ana vericide toplayacak olan dev kulenin yapımı için ağaçlar sökülmeye başlandı. 365 metrelik kulenin 163 metresi anten, gerisi betonarme yapı olacak.

Fahriye Evcen'in evindeki çanak anten davası sonuçlandı!

Fahriye Evcen'in evindeki çanak anten davası sonuçlandı. Magazin dünyasından Burak Özçivit ile olan aşkıyla gündemden düşmeyen Fahriye Evcen'e oturduğu sitedeki evine çanak anten estetiği bozması nedeniyle açılan davada kötü haber.

Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi için 27 firma başvuru yaptı!

İstanbul Çamlıca tepesindeki anten ve görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak çalışmanın tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirterek, Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi için 27 firmanın ön yeterlilik başvurusunda bulunduğunu bildirdi...

Apartmanda çatıya anten takılması yasal mı?

Apartmanlarda oturan kat malikleri için sürekli tartışma konusu olan bireysel çanak anten konusu hakkında alınan son Yargıtay Kararı ne diyor? Apartmanda çatıya anten takılması yasal mı?

Fahriye Evcen evine taktırdığı çanak anten için mahkemelik oldu!

Oyuncu Fahriye Evcen'in İstanbul İstinye'de oturduğu daireye taktırdığı klima ve çanak anten başına dert açtı

çamlıca Tepesi'ne 280 metrelik anten kulesi yapılıyor!

çamlıca'daki televizyon antenlerini toplayarak görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak 'çamlıca Ortak Anten Kulesi', Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

Çin anten Haberi

Çin anten

Dünyanın en büyük teleskopunu yapan Çin, şimdi de devasa boyutta bir anten inşa etti. New York şehrinin neredeyse 5 katı büyüklüğündeki projenin kurulumu 13 yılda tamamlandı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre deprem ve mineral tespiti amacıyla inşa edildiği belirtilen anten sayesinde derin sulardaki denizaltılar ile yüzeye çıkarmadan 100 metre derinlikte iletişim sağlanabilecek. Askeri haberleşmeyi kolaylaştıracak sistem sayesinde düşman hareketleri engellenebilecek.

Söz konusu sistem ile bakır izolasyon yoluyla toprağı elektrikleyip, radyo sinyalleri göndererek Dünya'nın bu sinyalleri yansıtması sağlanıyor. Antenin gizliliği konusunda çok sıkı güvenlik önlemleri alınırken bilgi sızmaması için projede çalışan bilim insanları 7 gün 24 saat gözetim altında tutuluyor. 

Antenin 0.1 ila 300 hertz bandında düşük frekanslı radyo dalgaları yani elektro manyetik sinyaller (ELF) yayacağını belirttildi. Ancak bilim insanları bu boyuttaki...