05 / 05 / 2024

Çin, New York’un 5 katı büyüklüğünde anten inşa etti!

Çin, New York’un 5 katı büyüklüğünde anten inşa etti!

Çin gizli tuttuğu bir projeyle dünyanın en büyük antenini hayata geçirdi. Anten sayesinde bir denizaltı ile 100 metre derinlikte iletişim kurulabilecek.



Dünyanın en büyük teleskopunu yapan Çin, şimdi de devasa boyutta bir anten inşa etti. New York şehrinin neredeyse 5 katı büyüklüğündeki projenin kurulumu 13 yılda tamamlandı.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre deprem ve mineral tespiti amacıyla inşa edildiği belirtilen anten sayesinde derin sulardaki denizaltılar ile yüzeye çıkarmadan 100 metre derinlikte iletişim sağlanabilecek. Askeri haberleşmeyi kolaylaştıracak sistem sayesinde düşman hareketleri engellenebilecek.

Söz konusu sistem ile bakır izolasyon yoluyla toprağı elektrikleyip, radyo sinyalleri göndererek Dünya'nın bu sinyalleri yansıtması sağlanıyor. Antenin gizliliği konusunda çok sıkı güvenlik önlemleri alınırken bilgi sızmaması için projede çalışan bilim insanları 7 gün 24 saat gözetim altında tutuluyor. 

Antenin 0.1 ila 300 hertz bandında düşük frekanslı radyo dalgaları yani elektro manyetik sinyaller (ELF) yayacağını belirttildi. Ancak bilim insanları bu boyuttaki sistemin sağlık ve çevre için ciddi zararlar doğurduğunu belirtiyor.


Geri Dön