çin burger king TAB Gıda Haberi
Alışveriş Merkezi'ndeki Sbarro'ya girerken ön bölümdeki ocakta TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici makarna hazırlıyordu: - Bugün size limon soslu, tereyağlı tavuk yapıyorum. Aslında İtalyan Sbarro'yu ilk getirdiğimizde limon soslu tavuk mönüde vardı. Ancak, şubelerde aynı kaliteyi tutturamadığımız görünce kaldırdık.
Caner Dikici, TAB Gıda'nın 2007 de Türkiye'ye getirdiği Sbarro'nun 30'u aşkın ilde 95 şubeye ulaştığını anlatırken biz Çin'de devraldıkları Burger King operasyonunun son durumunu sorduk: - Çin'deki şirketin yüzde 51'ini Erhan Bey'ler Kurdoğlu Ailesi olarak devralmıştı. 1.5 yıl önce bu operasyon yapılırken Pekin ve Şanghay'da 65 Burger King şubesi vardı. Önce şube sayısını 45'e indirdik. Şimdilerde 200 şubeyi bulduk.
Çin'deki şirketin yüzde 49'unun Burger King'in ana şirketi ile bir fona ait olduğunu vurguladı: - Çin operasyonunu devralırken 5 yılda 1000 restorana...