19 / 05 / 2024

çin girit limanını mı alacak

çin girit limanını mı alacak

Dört yıl önce krizden kırılan Yunanistan'ın kilit limanı Pire' nin yüzde 67' sini satın alan Çin'in hedefinde bu kez Girit Adası'ndaki liman ve havaalanı var...

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

ABD’den İsrail’e ‘Çin’e liman kiralama’ uyarısı!

ABD, Hayfa Limanı’nı Çin’e kiralaması sonrasında İsrail’e üstü kapalı uyarı mesajı gönderdi.

Datça yat limanının akıbetiyle ilgili 5 soru!

Yap-işlet-devret modeli ile inşaatına başlanan Datça yat limanının akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yeni Alsancak Limanı'nın önü açıldı!

2011 yılından beri beklenen 'Yüzülebilir Körfez Projesi'nde ÇED için nihai onay geldi. Konuyla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, 'Limanın özelleştirilip gerekli yatırımların yapılması ve verimli şekilde çalıştırılmasının önü açıldı' açıklamasını yaptı

Başbakan Yıldırım: Filyos Limanı'nı 2019 Mayıs'ta açalım!

Filyos Limanı'nın temel atma törenine katılan Başbakan Yıldırım, "Sultan İkinci Abdülhamid'in hayali olan Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor" dedi. Yıldırım açılış tarihiyle ilgili de, "2020'yi bekleyemeyiz değil mi? 2019 Mayıs'ta açalım" dedi.

Calais Limanı'nın girişine duvar inşası tartışması!

Sığınmacıları engellemek amacıyla Fransa ile İngiltere'yi birbirine bağlayan Calais Limanı'nın girişine duvar inşasına başlanmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor.

Alsancak Limanı'nın imar planı sorunu çözülüyor!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Konak Belediyesi'nin birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

Zonguldak Filyos Limanı'nın inşası başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Filyos Limanı'nın yer teslimini 19 Temmuz'da yaptık, çok yakın bir zamanda da kazma vurulmuş olacak." dedi.

Çin'den Yunanistan'ın Pire Limanı için master plan!

Cosco’nun başkanı Hu Lirong, şimdiye kadar Pire Limanı’nın işletilmesi için kararlaştırılan 350 milyon Euroluk yatırım dışında 250 milyon Euro daha yatırım yapacağını açıkladı.

Arkas Terminal Del Golfo limanının projesine The Plan’dan ödül!

İtalya Terminal Del Golfo limanının yeniden yapımı için Arkas Holding Liman Hizmetleri Grubu tarafından hazırlanan proje, mimarlık ve tasarım alanında verilen The Plan Awards 2016’nın birincisi oldu.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Büyükçekmece Yat Limanı'nın inşaatı 2017'de bitecek!

Büyükçekmece'de yapımına başlanan yat limanında uzun süre ilerleme olmadı. Belediye Başkanı Hasan Akgün limanın tekrar yapımına başlandığını ve eskisinin iki katı büyüklüğünde olacağını söyledi. Liman inşaatı 2017'de bitecek.

HKP, İnebolu Limanı'nın satışını Danıştay'a taşıyor!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İnebolu Limanı'nı da kapsayan özelleştirme işlemiyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişiler için takipsizlik kararı verilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıyacağını açıkladı.

çin girit limanını mı alacak Haberi

çin girit limanını mı alacak

Çincede krizin fırsat demek olduğu aslında tam bir şehir efsanesi. Fakat Çinlilerin krizdeki tutumları bu söylemi ne kadar ciddiye aldıklarının bir göstergesi. Dört yıl önce krizden kırılan Yunanistan'ın kilit limanı Pire'nin yüzde 67'sini satın alan Çin'in hedefinde bu kez Girit Adası'ndaki liman ve havaalanı var. Uzmanlar, Pekin'in en büyük ticaret ortağı olan Avrupa'ya daha kolay açılmak amacıyla söz konusu yatırımlara stratejik önem atfettiğine dikkat çekiyor. Çin, 2012 yılında ulaştığı 3.87 trilyon dolarlık ihracat ve ithalatla, ABD'nin küresel dış ticaretteki liderliğine son vermişti. Geçen yıl dış ticaret hacmini 4.16 trilyon dolara genişleten ülke, bunun yaklaşık üçte birini Avrupa'yla...