05 / 05 / 2024

Datça yat limanının akıbetiyle ilgili 5 soru!

Datça yat limanının akıbetiyle ilgili 5 soru!

Yap-işlet-devret modeli ile inşaatına başlanan Datça yat limanının akıbeti TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Yap-işlet-devret modeli ile inşaatına başlanan Datça yat limanının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Girgin, ''Muğla’nın Datça İlçesi’nde, 2012 yılı Eylül ayında yap-işlet-devret modeli ile inşaatına başlanan Datça yat limanı inşaatına iki yıldır tek bir çivi bile çakılmamıştır.'' diye konuştu.

Girgin, şu açıklamalarda bulundu: İlk iki yıl içerisinde devlete ödenen kiralama bedelleriyle beraber toplam 7 milyon dolarlık bir yatırımın gerçekleşmesine rağmen 2010 yılında proje revizyonunun yapılarak 2012 yılında başlanan yat limanı inşaatı aradan geçen 7 yıla rağmen hala tamamlanamamıştır.

Ayrıca ihaleye çıkılırken, yat limanı bölgesinde bulunan yaklaşık 1000 metrekarelik Topan Ada o dönemde denizalanı içerisinde gösterilmiş. Daha sonra bu adanın Maliye’ye ait ayrı bir tapusu ortaya çıkmıştır. Deniz ve kara alanların kiralamasında ki farklılıkların da ciddi anlamda sürecin uzamasına neden olduğu konuşulmaktadır. Süreç başından itibaren iyi planlanamamış ya da bir şekilde sürekli ortaya çıkan sorunlarla durma noktasına gelmiştir.''

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in soruları:
1. Datça Marina inşaatı neden durdurulmuştur?
2. Datça marina ihalesi yapılırken Topan Ada olarak adlandırılan bölüm tahsis yapılmadan mı ihale yapılmıştır?
3. İhaleyi alan firmanın iş teslimi süresi ne kadardır?    ,
4. İhaleyi alan firma bu ihaleyi kredi alırken teminat olarak kullandığı yönünde iddialar kamuoyu tarafından konuşulmaktadır bu iddialar doğru mudur?
5. Datça marinası ne zaman tamamlanarak hizmete açılacaktır?


Geri Dön