14 / 08 / 2024

Çin Guangdong Nükleer Enerji Holding

Çin Guangdong Nükleer Enerji Holding

Çinliler, Sinop'a 2 etap halinde, her biri bin 200 megavat elektrik gücünde, 5 ayrı güvenlik önlemi bulunan, son teknoloji 3. nesil 8 reaktör ünitesi kurmayı öneriyor...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları devam ediyor! İşte son durum

Mersin'in Gülnar ilçesine yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İşte santral inşaatında son durum...

Bitcoin madencileri nükleer enerjiyi tercih ediyor!

Aşırı elektrik tüketimi nedeniyle tartışmalara neden olan Bitcoin için madenciler nükleer enerjiye yönelmeye başladı.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatıyla ilgili soru önergesi verildi!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı projesinde yer alan bir Rus firmasının hisselerinin devri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündeminde!

Akkuyu Nükleer Santrali inşaatı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

3. nükleer santral için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 22. Dünya Petrol Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, 3. nükleer santral için çalışmaların başladığını açıkladı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkeleri talip!

Mersin'de inşa edilecek Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına Körfez ülkelerinden bazı şirketleri ilgi gösterdi. Rus yetkilileri "2018 yılında proje için yatırım anlaşmalarına girmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat raporuna onay!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için onay verdi. Santralin inşaat lisansı başvurusu ön şartı olan saha parametreleri raporu kabul edildi.

Nükleer santral inşaatı 14 bin kişilik istihdam sağlayacak!

Nükleer Sanayi Derneği Kurucu Üyesi Tuncer, nükleer santral projelerinin sadece inşaat sürecinde, reaktörlerin tasarımına bağlı olarak 12 ile 14 bin kişi istihdam sağlanabildiğini bildirdi.

Akkuyu Nükleer Santrali için ufuktaki Türk ortak CKK!

Akkuyu Nükleer Santrali için Rosatom ile Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) şirketleri arasındaki ortaklık görüşmelerinin yıl sonuna kadar belli aşamaya getirilmesi kararlaştırıldı.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Çin Guangdong Nükleer Enerji Holding Haberi

Çin Guangdong Nükleer Enerji Holding


     Çin hükümetince görevlendirilen Çin Guangdong Nükleer Enerji Holding'in (CGNPC) Uluslararası Nükleer Projeler Genel Müdür Vekili Mao Chun Yang, Türkiye'ye gelerek ilgili bakanlık yetkilileriyle görüştü. 

     Yang, AA muhabirine, aralarında James Lovelock gibi isimlerin de bulunduğu pek çok çevre dostu tarafından nükleer enerjinin, insanlığın büyük ölçekli enerji ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede, fosil yakıtların tek gerçekçi alternatifi olarak nitelendirildiğini söyledi. 


     Nükleer santrallerin aynı zamanda küresel iklim değişikliğini frenleyerek, önleyebilecek yegane çare olarak da değerlendirildiğini belirten Yang, ABD ve Avrupa ülkelerinin elektrik ihtiyaçlarını nükleer santrallerden karşıladığına dikkati çekti. 


     Yang, nükleer enerjinin tüm dünyada yükselişteyken, Japonya'da Mart 2011'de gerçekleşen Fukuşima felaketiyle yeniden sorgulanmaya başladığını dile getirerek, bu olaydan edilen bilgi ve tecrübenin, reaktörlerde ilave tedbirlerin zorunlu kılınmasına ve nükleer enerji...