27 / 04 / 2024

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın destekleriyle  Ankara  Sanayi Odası ve Nükleer Sanayi Derneğince (NSD) gerçekleştirilen 5’nci Nükleer Santraller Fuarı ve 9’ncu Nükleer Santraller Zirvesi (NPPES), 21 Haziran-22 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek organizasyonlara Güney Koreliler adeta damga vuracak.

 Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

dunya.com’un haberine göre, Türkiye, Afrika ve Ortadoğu’nun en kapsamlı nükleer etkinliği olan NPPES’te, yeni teknolojiler tanıtılacak. Aynı zamanda, iş fırsatları konuşulacak. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, “Akkuyu NGS’de süren inşaat süreçleri Zirve’nin önemli başlıklarından bir olacak. Akkuyu NGS’de Türk firmalarını bekleyen iş imkânları ile ilgili güncel veriler de NPPES’te paylaşılacak” ifadelerini kullandı.

NSD Başkanı Alikaan Çiftçi ise, “2023’te Kore Nükleer Derneği de Koreli nükleer tedarikçilerden meydana gelen geniş bir katılım olacak. Bunun yanı sıra, yeni yatırımlar konusunda yerli firmalarımızla görüşmeler yapacaklar” şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön