09 / 05 / 2024

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.



Bilindiği gibi Güney Koreli Korea Electric Power Corp. (KEPCO) Türkiye'de kurulacak yeni nükleer tesis için görüşmelere geçen sene başlamıştı. Söz konusu görüşmelerde, KEPCO Yönetim Kurulu Başkanı Cheong Seung-il, Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile bir araya gelmişti. Koreli yönetici Cheong Seung-il, Türkiye’nin kuzey kesiminde dört reaktörün inşasına yönelik öneriyi sunmuştu.

 Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

DÜNYA BANKASI’NDAN TÜRK EKONOMİSİNE YÖNELİK OLUMLU BEKLENTİ

Öte yandan, Dünya Bankası, Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nun haziran ayı sayısını paylaştı. Söz konusu raporda, Türkiye ekonomisinin 2023’te yüzde 3,2 oranında, 2024’te yüzde 4,3 oranında ve 2025 yılında ise yüzde 4,1 oranında büyümesinin öngörüldüğü aktarıldı. Dünya Bankası, ocak ayında paylaştığı tahminlerde, Türk ekonomisinin bu yıl yüzde 2,7 oranında, gelecek yıl da yüzde 4 oranında büyüyeceğini tahmin etmişti.

Raporda, Türkiye'nin 6 Şubat’ta iki büyük deprem felaketiyle sarsıldığı hatırlatılarak, meydana gelen bu depremlerin doğrudan kaybının 2021 GSYH'sinin yüzde 4'ü kadar olduğunun öngörüldüğü, kurtarma ve tekrar inşa maliyetinin iki kat daha yüksek olabileceği belirtildi.

Flaş iddia! Mehmet Şimşek: ‘Sorun görünenden daha büyük’

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Tarımda uygun gıda fiyatları için devrim niteliğinde gelişme!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön