30 / 04 / 2024

Tarımda uygun gıda fiyatları için devrim niteliğinde gelişme!

Tarımda uygun gıda fiyatları için devrim niteliğinde gelişme!

Tarımda yeni süreçte, tarımsal girdi tedariği konusunda dışa bağımlı olunan alanlarda çalışmalar yapılacak. Yerlileştirme ve millileştirme konularına öncelik verilecek. İnsanların güvenilir gıdaya uygun fiyatlarla ulaşabilmesine odaklanılacak ve üreticiler güçlendirilecek.



Tarım sektöründe yeni süreçte gıda arz güvenliği çerçevesinde yerlileşme ve millileştirme konularına öncelik verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim öncesinde paylaşılan AK Parti’nin “Türkiye Yüzyılı İçin Doğru Adımlar” başlıklı beyannamesi ile 2023-2025 senelerine yönelik Orta Vadeli Program’da gelecek döneme dair izlenecek politikalar ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın devir teslim töreninde verdiği mesajlar çerçevesinde tarımda başlatılmış projelerin tamamlanması ve yenilerinin ilave edilmesi bekleniyor.

Tarımda uygun gıda fiyatları için devrim niteliğinde gelişme!

MİLLİ GÜVENLİĞİN PARÇASI

 Yeni süreçte, tarımda bitkisel üretimin yükseltilmesi ve tarım veri sistemlerinin iyileştirilmesi öncelikler arasında bulunuyor. Aynı zamanda, tarımsal girdi tedariği konusunda özellikle dışa bağımlı olunan alanlarda çalışmalar yapılacak. Ayrıca, yerlileştirme ve millileştirmeye öncelik verilecek ve hızlandırılacak.

Orman ve su varlığının korunmasına yönelik farklı ve yeni düzenlemelerin gerçekleştirilmesi planlanırken üretimden tüketime her adım için yapısal reformlar uygulanacak.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön