30 / 04 / 2024

Flaş iddia! Mehmet Şimşek: ‘Sorun görünenden daha büyük’

Flaş iddia! Mehmet Şimşek: ‘Sorun görünenden daha büyük’

3 Haziran’da Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinin ardından ekonomiye yönelik flaş bir itirafta bulunduğu iddia edildi. Şimşek’in yakın çevresine ekonominin görünenden daha büyük problemleri olduğunu söylediği ileri sürüldü.



Ekonomist Artunç Kocabalkan, Bakan Şimşek’in yakın çevresine ekonomide ‘görünenden daha büyük’ problem olduğunu söylediğini ortaya attı. Dr. Artunç Kocabalkan, kendi Youtube kanalında yaptığı programda gündeme bomba gibi düşen bir iddia da bulundu.

Flaş iddia! Mehmet Şimşek: ‘Sorun görünenden daha büyük’

‘Ekonomide yeni bir sayfa açılıyor’ düşüncesinin doğru olmadığını ifade eden Kocabalkan, “Doğrusu, bir sonraki sayfaya geçiyoruz. O sayfa da yeni falan değil. Türkiye’deki hiçbir temel sorun çözüme kavuşmayacak. Enflasyon da kalıcı ve düşmeyecek. Zira rant ekonomisi enflasyon olmadan yaşayamaz. Olan yine sabit gelirliye olacak” şeklinde konuştu.

Kocabalkan, Bakan Mehmet Şimşek’in bu durumun farkında olduğunu ve yakın çevresine görünenden daha büyük bir sorun olduğunu söylediğini aktardı.

Bakan Şimşek, Eski Bakan Nurettin Nebati’den devraldığı bakanlığın devir teslim töreninde yaptığı konuşmada ekonomide ‘geleneksel’ politikalara dönüleceği mesajını vermişti. Şimşek, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönüş yapmaktan başka çaresi kalmamıştır” demişti ve yine aynı konuşmasında şeffaflık ve öngörülebilirlik konusunda vurgu yapmıştı. 

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön