21 / 05 / 2024

Flaş iddia! Mehmet Şimşek: ‘Sorun görünenden daha büyük’

Flaş iddia! Mehmet Şimşek: ‘Sorun görünenden daha büyük’

3 Haziran’da Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinin ardından ekonomiye yönelik flaş bir itirafta bulunduğu iddia edildi. Şimşek’in yakın çevresine ekonominin görünenden daha büyük problemleri olduğunu söylediği ileri sürüldü.



MEHMET ŞİMŞEK KİMLERLE YOLLARINI AYIRACAK?

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin belli olmasından sonra bakanların çalışacakları üst düzey bürokratlarda da değişiklikler olacağı tahmin ediliyor.

Diğer yandan, Ekonomim'in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı için Mehmet Şimşek’le beraber uyumlu bir politikayı benimseyebilecek isimler üzerinde duruluyor. Öte taraftan, halen bu görevde olan Başkan Şahap Kavcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 'uyumlu' bir çalışma gerçekleştirmişti. Buna karşılık, kamuoyunda yoğun biçimde aralarında eski banka genel müdürlerinin de olduğu bir dizi isim gündemde yer alıyor. Bunlar arasında en öne çıkan ise Hafize Gaye Erkan olduğu biliniyor.

Flaş iddia! Mehmet Şimşek: ‘Sorun görünenden daha büyük’

Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) ve Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) de değişiklikler olabileceği kaydedildi. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben’in 2015 yılından bugüne fasılalı da olsa BDDK’da görev yaptığı anımsatılarak, kendisinin de değişiklik isteyebileceğe vurgu yapılıyor. Akben’in yerine gelecek kişiler arasında İkinci Başkan Yakup Asarkaya ve TCMB Başkan Yardımcısı Taha Çakmak’ın ismi geçiyor.

BİM’de ayaklı kek tabağı 70 TL’ye, kek/börek fanusu 39,50 TL’ye, banyo taburesi 45 TL’ye düştü!

TEB kesenin ağzını açtı! Herkese tam 2 bin TL hediye edecek! Son tarih 30 Haziran!

İş Bankası’ndan İşCep’i kullanlara tam 500 TL indirim!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön