29 / 04 / 2024

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği üyesi bankalarla önümüzdeki hafta bir araya gelecek. Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, toplantının önümüzdeki hafta perşembe günü olacağı öngörülüyor. Üst düzey bir bankacı, “Bu doğal olarak gerçekleştirilmesi gereken bir toplantı” ifadelerini kullandı.

ekonomim.com'un haberine göre; kaynaklar, Bakan Şimşek ile sektör değerlendirmesinin ve güncel konuların görüşülmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık sektörü son 1.5-2 senedir alışılmışın dışında uygulanan ekonomi modeli ile çok sayıda düzenlemeye maruz kaldı. Bu nedenle, sektör temsilcileri zaman zaman bu uygulamaların kaldırılması yönünde şikayetlerini dile getirmişti.

Bakan Mehmet Şimşek’in göreve gelmesinin ardından mevcut politikalardan ortodoks politikalara dönüş beklentisi piyasalarda artarken Bakan Şimşek, atanmasından hemen sonra “Türkiye’nin rasyonel bir ortama dönüş yapması dışında bir seçeceği kalmamıştır” şeklinde konuşmuştu.

Şimşek, dünkü sosyal medya paylaşımında da “Öngörülebilirliği artıracak kurallar kapsamında politika yapıcılığına bağlılığımızı teyit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte diğer detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön