15 / 05 / 2024

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek haftaya bankalarla bir araya gelecek. Bankacıların Reuters'a verdiği bilgiye göre, Bakan Şimşek bankalarla görüşecek.



MERKEZ BANKASI NİSAN AYINDA 80,8 TON ALTIN SATTI

Öte yandan, Dünya Altın Konseyi'nin analizine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nisan ayında 80,8 ton altın satarken; yapılan bu satışın etkisiyle beraber küresel merkez bankalarının rezervleri 71 ton düştü.

Dünya Altın Konseyi'nin IMF verilerinden yaptığı aylık analize göre, TCMB nisan ayında 80,8 ton altın satışı gerçekleştirdi. Türkiye'nin yaptığı bu büyük satışın etkisi ile beraber global merkez bankalarının altın rezervleri 71 ton düşüş yaşadı.

Bankacılık kaynakları: Mehmet Şimşek bankalarla görüşecek

Global resmi altın rezervleri, 2022 yılı mart ayından bu yana ilk defa net düşüş yaşadı. Türkiye, nisanda yaptığı 80,8 tonluk satışla beraber rezervlerini 491 tona düşürdü.

Nisanda, Kazakistan'ın altın rezervleri 13 ton düşerek 319 ton olarak kayıtlara geçti Banka, son 90 gündür, aylık 10 tonun üzerinde satış gerçekleştiriyor.

Özbekistan Merkez Bankası da, martın ardından nisanda da satış gerçekleştirdi. Nisan ayında altın rezervi 2 ton düşerek 380 ton oldu.

Asgari ücrete yüzde 17.55, yüzde 29.31 ve yüzde 40’lık artışlar tek tek hesaplandı!

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

TEB müşterilerinin başına talih kuşu kondu! TEB hesaplara para yatıracak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön