28 / 04 / 2024

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.



‘Single permit’ (tek izin) olarak adlandırılan ve hem oturum hem de çalışma iznini kapsayan düzenlemenin revize edilmiş hali, başvuru prosedürünü kolay hale getirecek. AB Konseyi, yasal göçe yönelik düzenlemelerin revize edilmiş hali üzerinde mutabık kaldı.

Güncelleme, Avrupa Birliği’nin ‘ihtiyaç duyulan yetenekleri AB’ye çekmeyi’ hedefleyen paketi kapsamında yapılıyor. AB, bu sayede bir yandan düzenli göçü artırmak bir yandan da ihtiyaç duyduğu branşlarda ve mesleklerde çalışacak kişileri işgücü piyasasına katmayı amaçlıyor.

 Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

İŞGÜCÜ SUİSTİMALİNİN ORTADAN KALDIRILMASI AMAÇLANIYOR

Bloomberg HT’nin haberine göre, düzenlemenin revize edilmiş hali başvuru prosedürünü kolay hale getirecek.

Yeni düzenleme ile beraber AB üyesi olmayan ülkelerin yurttaşları, AB içinde istihdam edildikleri zaman daha fazla haklara sahip olacak. Bunun yanı sıra, çalışma hakları açısında AB yurttaşları ile eşit muamele görecek. Bu sayede, AB içindeki işverenlerin, işgücü suistimalinin de ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön