12 / 05 / 2024

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Avrupa’da çalışmak isteyenlere müjdeli bir haber geldi. Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, artan işgücü açığına çözüm arayışları çerçevesinde, oturma ve çalışma izni düzenlemesi konusunda anlaşmaya vardı.



ÜLKELER BELİRLEYECEK

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Avrupa Birliği dışından kaç kişiye ‘tek izin’ hakkı vereceklerini kendileri belirliyor.

Yeni düzenleme kapsamında, AB yurttaşı olmayan bir kişi, AB dışındayken veya içindeyken bu izin için müracaat edebilecek. Müracaattan sonraki dört ay içinde iznin verilip verilmeyeceğine yönelik kararın verilmesi gerekecek. ‘Tek izin’ alan kişi, bildirim yaparak veya ilgili makamlara müracaat ederek işverenini değiştirebilecek. İzin sahibi kişi işsiz kalırsa iznin geçerlilik tarihi çerçevesinde işsiz geçirilen iki aylık sürede AB ülkesinde kalmayı sürdürebilecek. AB’nin mevcut ‘tek izin’ yönetmeliği 2011 yılında uygulamaya başlanmıştı. AB Komisyonu, 2022 yılı nisan ayında bunun revize edilmesini teklif etmişti.

 Avrupa Birliği oturma ve çalışma izni alımına kolaylık getiriyor

Edinilen bilgilere göre AB’ye üye ülkeler, 2019 yılında yaklaşık 3 milyon ‘tek izin’ verdi. Bu izinlerin 1,2 milyonu ilk defa verilenler, diğerleri ise revize veya izin değişim izinleri olarak biliniyor.

Düzenlemeye son hali, AB Konseyi ve Avrupa Parlamentosu arasındaki gerçekleştirilecek görüşmelerin ardından verilecek.

TEB müşterilerinin başına talih kuşu kondu! TEB hesaplara para yatıracak!

Tam 9 ildeki huzurevlerine çok sayıda personel alımı yapılacak! KPSS şartı yok!

ŞOK’ta 2’li tava seti 200 TL’ye, kuvars döküm tencere 400 TL’ye, düdüklü tencere 800 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön