03 / 05 / 2024

Çin Hallstatt Köyü satılık bina

Çin Hallstatt Köyü satılık bina

Avusturya’nın Hallstatt Köyü adeta bu masalların ilham perisi gibi. Çin'de Özel bir girişimci 940 milyon dolar yatırımla Guangdong bölgesine Hallstatt’ın aynısını inşa ettirip, binaları satışa sundu.

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

Sorunlu krediler için Varlık Yönetim Şirketi kuruluyor!

Bankalar sorunlu krediler için Varlık Yönetim Şirketi kuruyor. Yeni yapıyla bankalar donuk alacaklarını bilançodan çıkaracak. Şirketler ise tek bir varlık yönetimiyle muhatap olacak.

İsrail’den Filistin'deki Battir köyünde sanayi bölgesi inşa edecek!

Filistin Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı, İsrail makamlarının Kudüs ile Beytullahim kentleri arasında bulunan ve Filistin’in Battir köyünün toprakları üzerinde sanayi bölgesi inşa etmeyi planladığını belirtti.

Nazım Hikmet’in Kadıköy’deki yaşadığı ev yıkılıyor!

Türk Edebiyatı’nın önemli isimlerinden Nazım Hikmet’in İstanbul Kadıköy’de yer alan yaşadığı ev deprem riski sebebiyle yıkılacak.

2020 inşaatta çıkış yılı olacak!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, inşaat sektöründe gelecek yıldan umutlu olduklarını söyledi. Andıç, ''2020 yılının yavaş yavaş çıkış yılı olacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Ünlü yıldız Burçin Orhon köy evini yeniliyor!

Kısa bir süre önce köy evi satın alan Burçin Orhon, yeni evini düzenlemek için kolları sıvadı. Evle ilgili gelişmeleri de zaman zaman sosyal medyadan paylaşan Orhon, evin mutfağındaki çalışmaları anlattı.

İsrail'in sembolik köyü Vadi el-Ahmer yıkıldı!

İsrail askerleri, işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki sembolik köy olan Vadi el-Ahmer'i yıktı. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kadıköy Belediyesi’nden yer istedi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kadıköy’de Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurmak için Kadıköy Belediyesi’nden yer istedi.

Siyah Kalem İnşaat Köy proje fiyatları 2016!

Siyah Kalem İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Siyah Kalem İnşaat Köy projesi 1.167 konut ve 15 bin metrekare çarşı alanına sahip. İşte Siyah Kalem İnşaat Köy proje fiyatları 2016...

Nilüfer İnegazi Köyü'nde çimento fabrikası inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Nilüfer'in İnegazi Köyü'ne yapılması düşünülen çimento tesisinin 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ile 1/1000 Öçekli İlave Uygulama İmar Planı'nı onayladı.

İzmir Buca'ya köy müzesi kuruluyor!

KÖYLERİN yüzyıllar öncesinden bugüne uzanan kültürel serüvenini gelecek nesillere taşımak için harekete geçen Buca Belediyesi, İzmir’in ilk “Köy Müzesi"ni Buca Kaynaklar’a kurmaya hazırlanıyor.

Varlık Yönetim Fonu kuruluyor!

Finansal istikrara ve büyümeye katkı sağlamak için Varlık Yönetim Fonu kuruluyor. Fon piyasadaki dalgalanmaları önleyecek, stratejik sektörlerde yatırıma destek olacak.

Şile’de Örnek Köy Projesi başlatıldı!

Şile’nin tarihi ve kentsel dokusunu koruma altına almak için Örnek Köy Projesi başlatıldı. Örnek köy projesi ilk etapta Akçakese Köyü'nde uygulanacak.

Çin Hallstatt Köyü satılık bina Haberi

Çin Hallstatt Köyü satılık bina

Hemen her şeyin taklidini yapan Çinlilerin 2012’de kopyaladıkları Avusturya’nın masalsı köyü Hallstatt’ı ziyaret eden Uzakdoğulu turistler, “Gerçeği varken sahtesine neden gideyim ki?” diyor


Sadece masallarda var olduğunu sandığımız rüya gibi köyler, kasabalar vardır... Avusturya’nın Hallstatt Köyü adeta bu masalların ilham perisi gibi! 


Köy, üç sene önce ilginç bir olayla gündeme geldi. Her şeyin birebir kopyasını çıkarmakla ünlü Çinlilerin burayı kopyaladıkları ortaya çıktı. Ortaya çıktı diyorum çünkü proje gizli saklı yürütüldü. 


Özel bir girişimci 940 milyon dolar yatırımla Guangdong bölgesine Hallstatt’ın aynısını inşa ettirip, binaları satışa sundu. 

Gerçeği bir başka güzelHallstattlılar önce UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan köy- lerinin kopyalanmasını doğru bulmadı. Ancak daha sonra bunun müthiş bir Reklam potansiyeli olduğunu fark edip,  köyleriyle gurur  duydular.

Hallstatt’ta elinizi sallasanız Uzakdoğulu bir turiste denk geliyorsunuz,...