07 / 07 / 2024

Çin havayı temizleyen dikey ormanlar

Çin havayı temizleyen dikey ormanlar

Hava kirliliği nedeniyle bazı bölgelerinde "Ulusal Kırmızı Alarm" verilen Çin bu durumla mücadele edebilmek için çareyi dikey ormanlar inşa etmekte buldu.

Vestel Nefes Inventer Klima Kaç TL ! Özellikleri neler? İşte 6 Şubat 2023 fiyat listesi

Evinin havasını düşünenler için Vestel; Hava temizleme işlevi, alerjen filtresi ve nem alma fonksiyonları ile havayı temizleyen klimayı tüketicisinin beğenisine sundu. Üstün performans özellikleri ile dikkat çeken Vestel klima 6 Şubat  2023 fiyat listesi

Beko'dan havayı temizleyen klima!

Beko’nun Ionizer + özelliği ile havayı tozlardan otomatik olarak temizleyen klimaları, kavurucu sıcaklarda evleri serinletiyor. Beko inverter tipi klimalar şimdi ÖTV’ye ek, 350 liraya varan indirimlerle tüketiciye sunuluyor.

Çin'de havayı temizleyen dikey ormanlar inşa edilecek!

Hava kirliliği nedeniyle bazı bölgelerinde "Ulusal Kırmızı Alarm" verilen Çin bu durumla mücadele edebilmek için çareyi dikey ormanlar inşa etmekte buldu.

Pekin, havayı temizleyen kule ile nefes alacak!

Çin’in başkenti Pekin’de hava kirliliğine karşı mücadele edilen altı metrelik bir kule yerleştirildi. Hollandalı sanatçı Daan Roosegaarde’ın ürettiği projede, kirli havayı emen altı metrelik metal bir kule dışarıya temiz hava salıyor.

Türkiye iklimlendirme tercihini akıllı cihazlardan yana yapıyor!

Enerji verimliliğini ‘olmazsa olmaz’ olarak değerlendiren kullanıcılar, inverter klimaları tercih ederken, hem akıllı göz teknolojisine hem de iOS ve Android uyumlu, havayı temizleyen, nem dengesini sağlayan teknolojilere ilgi gösteriyor.

Trabzon Akyazı Stadı'nın inşaatından son görüntüler!

Trabzonspor'un yeni evi Akyazı Stadı'nın inşaat çalışmaları devam ediyor. 41 bin 461 kişilik stadyumun çatı sisteminin Türkiye'nin kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren ilk stadyumu olacağı belirtiliyor.

Trabzon Akyazı Stadı'nın kaba inşaatı tamamlandı!

Trabzonspor'un yeni evi olacak. Türkiye'nin denize dolgu alanına yapılan ilk stadının kaba inşaatı tamamlandı. Stadın üzerini kapatacak Türkiye'nin kendini temizleyen ilk çatı sisteminin ise çelik iskeleti tamamlanmak üzere.

Trabzonspor'un stadında kaba inşaat bitti!

Trabzonspor'un yeni evi olacak, Türkiye'nin denize dolgu alanına yapılan ilk stadının kaba inşaatı tamamlandı. Stadın üzerini kapatacak Türkiye'nin kendini temizleyen ilk çatı sisteminin ise çelik iskeleti tamamlanmak üzere.

Megaron havayı temizleyen çevreci çatıları tanıttı!

Kılıçoğlu'nun çatı teknolojileri markası Megaron, yeni nesil çatı teknolojileriyle sektörü çevreci yeniliklerle tanıştırıyor. Megaron, havadaki zararlı gazlan yararlı gübreye dönüştüren yeni nesil çevreci ecotitanium çatıları piyasaya sürdü.

Türkiye'nin ilk hava temizleyen stadyumu Akyazı Stadı olacak!

TOKİ tarafından Trabzon'da inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi Stadyumu, çatı sistemiyle Türkiye'nin kendini temizleyen ve hava kirliliğini gideren ilk stadyumu olacak...

Mitsubishi'nin yeni Kirigamine Klimaları alerjenleri etkisiz hale getiriyor!

Bahar mevsimi ile polenler çevreye yayıldı ve alerjilerde artış yaşanmaya başladı.Mitsubishi Electric’in Yeni Kirigamine Serisi Klimaları havayı temizleyen özel filtre sistemi Plasma Quad teknolojisi alerjenleri etkisiz hale getiriyor...

Çin kirliliğine dur dedi: Fabrikalar kapanacak, projelere onay verilmeyecek!

Son yıllarda hava kirliliğinin sağlığı ciddi şekilde tehdit eder hale geldiği Çin’de hükümet, hava kirliliğiyle savaşın en acil görevlerden biri olduğu vurguladı ve havayı kirleten etkenlerin azaltılması kararını aldı...

Tüm evi kendi kendine temizleyen bir cihaz geliştirildi!

Kolombiyalı bir tasarımcı, evi kendi kendine temizleyen bir cihaz geliştirdi. Uçan küçük robotların kullanıldığı sistem için tek tuşa basmak yeterli. Kolombiyalı tasarımcı Adrian Perez Zapata tarafından tasarlandı....

Çin havayı temizleyen dikey ormanlar Haberi

Çin havayı temizleyen dikey ormanlar

Hava kirliliği nedeniyle bazı bölgelerinde "Ulusal Kırmızı Alarm" verilen Çin bu durumla mücadele edebilmek için çareyi dikey ormanlar inşa etmekte buldu.


Hava kirliliğinin çok üst seviyelere ulaştığı Çin, bu duruma karşı ilginç bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Çin'de hava kirliliği ile mücadele edebilmek adına gökyüzüne uzanan, günlük 60 kilo oksijen oksijen üreten ormana benzer kuleler inşa edilecek. Ofis ve otellerin balkonları ise misafirlerin dikey ormana erişebileceği şekilde tasarlanacak. 


'Nanjing Kuleleri' adıyla ülkenin Nanjing kentinde inşa edilmesi planlanan 200 ve 100 metrelik iki kulede 23 türden 2500 çalı ve 1100 ağaç yer alacak. Kulelerde 600 adet büyük ağaç, 500 adet ortaboy ağaç ve Stefano Boeri Architetti’nin paylaştığı bilgilere göre bu çeşitlilik, bölgenin genelinde de biyoçeşitliliğin yeniden şekillenmesini sağlayacak. Yatırımcısı Çin hükümetine ait...