03 / 07 / 2024

Çin Hıbey kuraklık

Çin Hıbey kuraklık

Yetkililer, kuraklıktan 1,25 milyon hektarlık ekili arazinin olumsuz etkilendiğini, bölgede yaşayan en az 100 bin kişinin ise içme suyu sıkıntısıyla karşılaştığını kaydetti. Eyalette 62 bin büyükbaş hayvanın da su sıkıntısı çektiği ifade edildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Motokuryeler artık gönderileri yetiştirmek için hız yapmayacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, motokuryelerle ilgili yönetmelikte yapacakları düzenleme ile kurye işletmecilerinin, teslim aldıkları gönderler için taşıma süresi taahhüdünde bulunmayacağını kaydederek, "Bu sayede kuryeler gönderileri yetiştirmek için hızlı gitmek zorunda kalmayacak

İlgünoğulları İnşaat Malzemeleri Madencilik Hırdavat Otomotiv Kırtasiye San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

İlgünoğulları İnşaat Malzemeleri Madencilik Hırdavat Otomotiv Kırtasiye San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Bahçelievler'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Hasan İlgün tarafından kuruldu.

Kuraklık ve hastalıklara dayanan bitki üretimi Sivas'ta devam ediyor! İlk buraya ekildi!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nde  yer alan akademisyenlerden bazıları kuraklık ile mücadele için bazı çalışmalar başlattı.

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Yeni bir kaban için, H&M Sonbahar-Kış sezonuna göz atın! 17 Eylül 2022 fiyat listesi..

H&M Sonbahar-Kış sezonu resmen satışa çıktı. Peki, yeni sezon ürünleri ne kadar? H&M yeni sezonda Paris sokaklarını kendine ilham alan bir stil oluşturdu. Cesur renkler, kareli iki parça, dikkat çekici rahat triko elbiseler ve eğlenceli pilili eteklerle H&M yeni sezon çok şık. İşte 17 Eylül 2022 fiy

Karakaya Global İnşaat Hırdavat Nakliye Kömür Madencilik Mermer Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karakaya Global İnşaat Hırdavat Nakliye Kömür Madencilik Mermer Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Hüseyin Açıkgöz tarafından kuruldu.

Çeçen Demir Çelik İnşaat Malzemeleri Hırdavat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Kuruldu!

Çeçen Demir Çelik İnşaat Malzemeleri Hırdavat Mimarlık Mühendislik Limited Şirketi Maltepe’de  Mustafa Çeçen tarafından kuruldu.

Emekli ve memur maaşlarına ek zam için hükümetin gizli çalışması ortaya çıktı! 4 bin liradan başlayacak

Emekli, memur maaş ve ikramiyeleri ile diğer maaş/aylık/ücret ödemeleri için hükümet çalışmalarını sürdürüyor. Milyonlarca emekli ve memura enflasyon farkı toplu sözleşme zammı haricinde sosyal refah desteği yapılacak. Erdoğan açıklamıştı 3 formül gündemde...

En Bey Mimarlık Proje Tasarım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

En Bey Mimarlık Proje Tasarım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Keser tarafından kuruldu.

Dastin İnşaat Hırdavat Hafriyat Kırtasiye Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dastin İnşaat Hırdavat Hafriyat Kırtasiye Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Alpat tarafından kuruldu.

Ürdün'den İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesindeki yıkımlara kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfulllah el-Fayiz, İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesinde yer alan Filistinlilere ait evlerin yıkmasını kınadı.

Kocaeli'de inşaattan hırsızlık yaptıkları iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı!

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde bir inşaattan hırsızlık yaptığı iddia edilen 5 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Havalimanı cami inşaatında hırsızlık yapan 7 şüpheli yakalandı! 

İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden cami inşaatından hırsızlık yaptıkları iddia edilen 7 şüpheli yakalandı. 

Çin Hıbey kuraklık Haberi

Çin Hıbey kuraklık


Çin'in kuzeyindeki Hıbey eyaletinde uzun süredir devam eden kuraklık nedeniyle 100 binden fazla kişinin içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığı bildirildi. 


Yerel makamlar, Çin'in en büyük tahıl üretim merkezlerinden olan Hıbey eyaletindeki kuraklığın hayatı etkilediğini belirtti.


Yetkililer, kuraklıktan 1,25 milyon hektarlık ekili arazinin olumsuz etkilendiğini, bölgede yaşayan en az 100 bin kişinin ise içme suyu sıkıntısıyla karşılaştığını kaydetti. Eyalette 62 bin büyükbaş hayvanın da su sıkıntısı çektiği ifade edildi.


Bölgeye bu ay geçen yılın aynı dönemine göre yaşlaşık üçte bir oranında yağış düştüğü...