18 / 05 / 2024

çin japonya ada

çin japonya ada

Japon medyasına göre hükümet, Doğu Çin Denizi'ndeki ihtilaflı adaları sahibinden satın almak için anlaşmaya vardı

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

Japonya'da 2023 yılında iflas eden inşat şirketlerinin sayısı 1.693 oldu!

Japonya'da 2023 yılındaki kurumsal iflaslar, bir önceki yıla göre yüzde 35.2 oranında artarken inşaat sektörü en çok iflasın gerçekleştiği ikinci sektör oldu. 

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Kripto para piyasası için müjde!

Kripto para piyasası için Japonya'da müjde geldi! Japonya kripto para borsalarının coin listelemelerini daha kolay hale getireceklerini bildirdi.

Japonya'da son bir yılda 140 inşaat firması iflas etti!

Tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınıyla birlikte Japonya'da son bir senede toplam 140 inşaat firması iflas etti...

Japonya'da son bir yılda 104 inşaat firması battı!

Japonya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle son bir yılda 104 inşaat firması battı!

Japonya'da son bir yılda 85 inşaat firması iflas etti!

Koronavirüs nedeniyle ekonomide zor bir yıl geçiren Japonya'da son bir sene içerisinde 85 inşaat firması iflas etti.

Kim Kardashian boşanma partisi için ada kiralayacak!

Kanye West ile boşanma aşamasında olan Kim Kardashian boşanma sonrasında parti için ada kiralayacak.

Alacalı İnşaat, Japonya’ya kolon-kiriş gönderecek!

Alacalı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Karahan, rahmetli Zeki Karahan’ın 20 yıl önce Japon Kurosawa Construction ile işbirliğini başlattığını belirterek, "Muratlı’daki fabrikamızda Japonya’daki inşaatlar için kolon ve kiriş üreteceğiz." dedi...

Türkiye’nin en büyük otomotiv limanı için Japonya’dan kredi!

Türkiye’nin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan otomotiv odaklı Ro-Ro limanının inşası için OYAK tarafından, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası ve MUFG Bank ile kredi anlaşması imzalandı.

Türk müteahhitler Kore, Japonya ve Çin'e açılıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün,"Kore, Japonya ve Çin firmalarıyla iş birliği için görüşme halindeyiz. Bu çerçevede yeni hamleler bekliyoruz" dedi...

Çiğdem Karaaslan: Yassıada'da geçmişin ayak sesleri duyulacak!

1960 darbesi sonrası Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idama mahkûm edildiği Yassıada yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Yassıada Müzesi'nin mimarı Karaaslan, "Bir zaman tüneli olacak. Orada ayak sesleri duyacağız. Kendimizi bambaşka bir mekanda bulacağız" dedi..

çin japonya ada Haberi

çin japonya ada

Hükümet, Japonya'da Senkaku, Çin'deyse Diaoyu olarak bilinen adalara 2,05 milyar yen ödeyecek. Resmi yetkililer böyle bir anlaşmanın yapıldığını onaylamasa da, haberler Japonya'nın önde gelen medya kurumlarında yer aldı.


Kyodo haber ajansı, devlet kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, beş adadan üçünün satın alınması için Pazartesi günü bir anlaşmaya varıldığını yazdı. Kyodo'ya göre ay sonuna kadar resmi bir alım şartnamesi imzalanacak. Asahi ve Yomiuri gazeteleri de, Bakanlar Kurulu'nun bu ay içinde anlaşmayı onaylayacağını bildirdi.


Bakanlar Kurulu üyesi Osamu Fujimura, düzenlenen basın konferansında hükümet ile adanın sahibinin görüşmelere devam ettiğini belirtti.


Tartışmaların ayrıntılarını açıklamayan Fujimura, "Adaların sahibiyle görüşüyoruz. Aynı zamanda merkezi hükümetle Tokyo yönetimi arasındaki durumu anlamaya çalışıyoruz" dedi.


Fujimura, bir karar varıldığında halka açıklama yapılacağını da ekledi. Japon hükümeti adalar üzerinde herhangi bir yapılanmaya gitmeyi planlamıyor.


Tokyo Valisi Şintaro İşihara'nın...