14 / 05 / 2024

çin orman gökdelenleri

çin orman gökdelenleri

Çin'de hava kirliliğine karşı Orman gökdelenler projesi inşa edilecek. Jiangsu Eyaleti’nin başkenti Nankin'de yapılacak iki gökdelen 200 metre yüksekliğinde olacak.

2B arazilerin satışı için son gün ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve kadastro işlemi yapılarak orman vasfını yitirdiği belirlenen alanlara 2B araziler deniyor. Bu arazilerin bazı koşullarda satışı mümkün oluyor. Peki, 2B arazilerin satışı için son gün ne zaman? İşte tüm merak edilenler..

Dünyanın en uzun gökdelenleri!

Dünyanın en uzun gökdelenleri listesi inşaatları devam eden kulelerin tamamlanmasının ardından güncellendi. Dünyanın en uzun gökdelenleri listesinde bu yılda Burj Khalıfa birinci sırada yer aldı.

42.Cadde ihale başvurusu için son gün yarın!

42.Cadde ihale başvurusu için son gün yarın. Konya 42.Cadde'de dükkan fiyatları 160 bin TL'den başlangıç gösteriliyor...

Muş'ta emlak vergisi ödemesi için son gün 31 Mayıs!

Muş Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vatandaşları Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri konusunda uyardı. Belediye, 1. taksit ödemeleri için son günü 31 Mayıs olduğunu hatırlattı.

20 yıl vade için son gün bugün!

Emlak Konut'un 1 Şubat'ta başlattığı 20 yıl vadeli ev sahibi olma imkanı sağlayan 'konut kampanyası' için son gün bugün.

BCH İnşaat, Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı'na katıldı!

Muğla Milas'ta faaliyet gösteren BCH inşaat Güney Ege Yapı Dekorasyon ve Peyzaj Fuarı'nda stant açtı. Firma stantta ürünlerini sergiledi.

TOKİ Konya Taşkent sözleşmeleri için son gün bugün!

TOKİ Konya Taşkent sözleşmeleri için son gün olarak belirlendi. Projede yer alan 20 adet konutun kura çekilişi 17 Aralık tarihinde gerçekleşmişti.

Bulvar Loft projesinde yüzde 32 kar fırsatı için son gün 27 Kasım!

Bulvar Loft, yatırımcısına kârlı bir gelecek vadediyor. Lansman dönemi fiyatlarıyla yatırımcısına en az yüzde 32 kâr fırsatı sunan Bulvar Loft’un bu büyük kampanyasından yararlanmak için son gün 27 Kasım.

Dumankaya Mozaik 72 ay 0 faiz fırsatı için son gün yarın!

Dumankaya Mozaik projesinde Ramazan ayı kampanyası kapsamında başlatılan 72 ay 0 faiz fırsatı için son gün yarın...

Siirt Evren Mahallesi TOKİ başvurular için son gün bugün!

Fiyatların 141 bin 165 TL'den başladığı projede aylık taksitler 607 liradan başlıyor. Siirt Evren Mahallesi TOKİ başvurular için son gün bugün...

TOKİ Manisa Gördes Evleri başvuruları için son gün yarın!

TOKİ Manisa Gördes Evleri başvuruları için son gün bugün olarak belirlendi. Ödemelere göre 240 aya varan vade sağlanan projede daireler 2+1 şeklinde tasarlandı.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün yarın!

Emlak ve çevre temizlik vergisi için son gün yarın olup, hala ödeme yapmamış mükelleflerin yarın mesai bitimine kadar vergi borçlarını ödemeleri gerekiyor.

TOKİ Sakarya Kocaali'de başvurular için son gün 20 Mayıs!

TOKİ Sakarya Kocaali'de başvurular için son gün 20 Mayıs olarak belirlendi. Dairelerin 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandığı projede daire fiyatları 135 bin 962 liradan başlıyor.

çin orman gökdelenleri Haberi

çin orman gökdelenleri

‘Orman gökdelenler’ projesinin ilk adımı olarak hava kirliliğinin yoğun olarak yaşandığı Jiangsu Eyaleti’nin başkenti Nankin kentinde 200 metre yüksekliğinde iki gökdelenin inşaatına yakında başlanacak.


Planlanan gökdelenlerin benzerini ilk olarak Milano’da gerçekleştiren İtalyan mimar Stefano Boeri’nin projesini hazırladığı ‘orman gökdeleninin’ inşaatı bittiğinde balkon ve duvarlarına 23 cins, bin 100 ağaç ile birlikte toplam 2 bin 500 adet çeşitli bitki ve çalı dikilecek.


Orman gökdelenin balkon ve duvarlarında yetişecek bitkiler ile günde 60 kilogram oksijenin üretilmesi ve yılda 25 ton karbondioksidi emmesi amaçlanıyor.


Proje ile ilgili The Guardian gazetesine konuşan İtalyan mimar Stefano Boeri “Bu çok olumlu bir proje. Zira bu kadar çok ağaç, bitki ve çalılık karbon dioksidi emip, oksijen üreterek havanın temizlenmesine katkıda bulunuyor. Bunların yaptığı en önemli bir başka katkı da...