20 / 05 / 2024

Çin sel baskını

Çin sel baskını

Çin'de sel kenti etkisi altına aldı. Çin'in kuzeybatısındaki Ningşia Hui Özerk Bölgesi'nin Congvey kentini etkisi altına alan şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sellerde 4 kişinin öldüğü bildirildi.

Çin’deki kripto para saadet zincirine baskın düzenlendi!

Çin polisi, 1 milyar yuanlık parayı kapsayan 110 bin kişilik kripto para saadet zincirine baskın gerçekleştirdi. 

Kanada'dan İdlib’deki sel mağdurlarına konut yardımı! 

Kanada Diyanet Vakfı, Türkiye Diyanet Vakfınca İdlib’deki sel baskınına maruz kalanlar için başlatılan İyilik Konutları kampanyası dahilinde yardımda bulundu.

Tuzla'daki 43 dönümlük merada AFAD merkezi inşa edilecek!

Tuzla Akfırat’ta 43 dönümlük mera arazisine, AFAD arama ve kurtarma hizmet binası yapılacak. Arama kurtarma tesislerinin inşa edileceği arazide, jeolojik açıdan sıvılaşma, sel baskını, mühendislik problemleri bulunuyor...

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatı yıkıldı!

Ordu’da 2 yıl önce gerçekleşen 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 9 kişinin de yaralandığı sel baskınından sonra Ünye’de kamulaştırılıp, yıkımına başlanan dere yatağındaki 4 katlı fabrika inşaatının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün!

İklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar, şehirleşme oranının artmasına neden oluyor. Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün olabilir. 

Kocaeli Eşme Maden Deresi Köprüsü’nün kirişleri yerleştirildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü inşa ediyor. Proje ile mevcut köprünün kotu yükseltilerek, yağışlarda oluşan sel baskınının önüne geçilecek.

Ali Ağaoğlu'ndan helikopterli baskın iddiaları için ilk açıklama!

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu’nun, inşa ettiği site sakinlerinin kurduğu derneğin toplantısını bastı iddiaları sosyal medyayı karıştırdı. Yaralandığını iddia edenler şikayetçi olurken, Ağaoğlu bir açıklama yaptı.

Çankaya'da sel baskınına ıslah önlemi!

Ankara Çankaya Belediyesi, ilçeye bağlanan kırsal yerleşim bölgelerindeki dere yataklarını olası taşma ve sel felaketini engellemek üzere ıslah ediyor. Ekipler iki metre derinliğinde kanallar açıyor.

Yapılandırılan vergi borçlarının 1. taksiti için son gün bugün!

Eylül 2014 yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasa ile borçlar yapılandırılmıştı. Taksitli olarak ödenebilen yapılandırılan vergi borçlarının 1. taksiti için son gün bugün...

Dumankaya Hi-Fit D planı için son gün 8 şubat!

Ödemeleri 60 ay vade farksız taksit imkanı ile yapılabilen Dumankaya Hi-Fit D planı için son gün 8 şubat. Proje 28 ve 32 kattan oluşan 2 blok halinde inşa ediliyor.

Sinpaş Aydos Country'de 2014 fiyatları için son gün!

Sinpaş Aydos Country'de 2014 fiyatları için son gün. Daire alanlarının 69 metrekare ile 209 metrekare arasında değiştiği proje 50 dönüm alan üzerinde inşa ediliyor.

Sultanbeyli Emlak Konutları kura başvuruları için son gün!

Toplam 436 adet konutun yer aldığı Sultanbeyli Emlak Konutları kura başvuruları için son gün. Projede yüzde 35 peşin ödeme yapıldığında 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor.

Ayazma Emlak Konutları kura başvuruları için son gün!

Toplam 1.239 adet dairenin yer aldığı Ayazma Emlak Konutları kura başvuruları için son gün. Projenin kura yöntemi ile 300 - 350 adet konutun satışı yapılacak.

Çin sel baskını Haberi

Çin sel baskını

Şinhua ajansının haberinde, bölgede elektrik kesintisi olduğu ve birçok yolun kullanılamaz hale geldiği ifade edildi. Yetkililer, tehlikeli bölgede bulunan birçok kişinin tahliye edilmeye çalışıldığı açıkladı. 


Aşırı yağış ve sellerden 20 bin ev ile 17 bin hektar tarım arazisinin zarar gördüğü belirtildi. Ekonomik kaybın 150 milyon yüen (yaklaşık 25 milyon dolar) olduğu açıklandı.


Çin'in güneyindeki yedi eyalette geçen hafta etkili olan şiddetli yağışlarda 27 kişi...