30 / 04 / 2024

çin yeni havalimanı projesi

çin yeni havalimanı projesi

Pekin Daxing Havalimanı 100 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından biri olmaya hazırlanırken, 12 milyar dolarlık düşük maliyetiyle de şaşırtıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pisti için yeni ihale yapıldı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yapılacak olan ikinci pist gündemden düşmüyor. Sabiha Gökçen'in 2'nci pisti için yeni bir ihale yapıldı...

Tokat'ta yeni havalimanı inşaatının yüzde 85'i bitti!

Tokat'a inşa edilen yeni havalimanın yüzde 85'i tamamlandı. Alanda devam eden çalışmalar havadan görüntülendi. 

Tokat Yeni Havalimanı'nın yüzde 82'si tamam!

Tokat'ta yapımı devam eden yeni havalimanı inşaatının yüzde 82'si tamamlandı. Pojede yapılan çalışmalar da havadan görüntülendi.

Balıkesir'in 60 milyon TL'lik yeni havalimanında son durum ne?

Balıkesir’in yeni havalimanında, 6 aydır tek sefer bile gerçekleştirilmedi. Fikret Şahin, “60 milyon TL’lik proje, potansiyel yok diye hizmete açılmıyor. Yapılan yatırım boşa gitmemeli. Takipçisiyim” dedi.

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yeni havalimanı inşaatını inceledi!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Türkistan kentine yaptığı iş ziyareti kapsamında yılda 3 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı inşaatını inceledi...

Tokat Yeni Havalimanı Haziran 2020'de açılacak!

Tokat'ta yeni havalimanı inşaatının yüzde 50'si tamamlandı. Havalimanı inşaatının Haziran 2020'de bitirilmesi planlanıyor.

Tokat Yeni Havalimanı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, inşaatı süren yeni havalimanının inşaat alanını ziyaret etti. Proje Direktörü Erdoğan Karabacak, inşaatın yüzde 35'inin tamamlandığını söyledi.

Binali Yıldırım: Cumhuriyet'in şanına yakışan yeni havalimanı hayırlı olsun!

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılış töreninde konuşma yaptı. Yıldırım, "Kuruluşunun 95. yılında Cumhuriyet'in şanına yakışan bu eser, ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için hayırlı, uğurlu olsun." dedi...

İstanbul Yeni Havalimanı açılışına saatler kaldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda devlet başkanının katılımıyla bugün hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına dakikalar kaldı. Dünya liderleri açılış törenine katılmak için İstanbul'da gelmeye başladı...

TİM'den İstanbul Yeni Havalimanı için tanıtım kampanyası!

TİM İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışını ve ihracata etkilerini dünyaya duyurmak amacıyla uluslararası kampanya başlattı. 

Yeni Havalimanı markalara fuar etkisi yaratacak!

İstanbul Yeni Havalimanı, Türk ürünleri ve markalarının tanıtılması için en önemli platformlardan biri olacak. Markalar, terminal mağazası ile fuar etkisini yaşayacak ve ürünlerini dünyaya tanıtma fırsatı bulacaklar. 

İstanbul Yeni Havalimanı'da tarihi açılış öncesi son görüntüler!

Dünyanın sıfırdan inşa edilen en büyük havalimanı unvanına sahip İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışı bu akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. 

İstanbul Yeni Havalimanı'na yurtdışından teklif!

Yeni Havalimanı’nı inşa eden ve işletmesini yapacak İGA'nın ortaklarından Cemal Kalyoncu, yarın açılacak havalimanıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

çin yeni havalimanı projesi Haberi

çin yeni havalimanı projesi

Çinli Daxing 100 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanlarından biri olmaya hazırlanırken, 12 milyar dolarlık düşük maliyetiyle de şaşırtıyor.

Sözcü gazetesinden Nuray Tarhan'ın haberine göre, 100 milyon yolcu kapasitesi ve uçuş sayısıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacağı söylenen Pekin'deki Daxing Havalimanı, 12 milyar dolarlık maliyetiyle de  dikkat çekiyor. 

İhalesinden konumuna kadar bugüne kadar birçok eleştiriye maruz kalan İstanbul'daki 3. havalimanı tamamlandığında, 35 milyar dolarlık faturasıyla Daxing'in yaklaşık 3 katına inşa edilmiş olacak.

Ünlü Mısırlı mimar Zaha Hadid'in ölmeden önce yaptığı tasarımla göz kamaştıran Daxing, başlangıç ve bitiş tarihinden kapladığı alan ve kapasitesine kadar 3. havalimanıyla birçok açıdan benzerlikler gösteriyor. İkisinin de inşaatı 2014 yılında başlayan havalimanları bir sene arayla hizmet vermeye başlayacak. Son olarak inşaatında çalışan işçilerin eylemleriyle gündeme gelen İstanbul...