15 / 05 / 2024

çin yht

çin yht

Yetkilier Çin'in Doğu eyaletlerinden Zhejiang'ın iki kentini yüksek hızlı trenle (YHT) birleştirmek için bir deniz altı tünel inşa edileceğini açıkladı...

İzmir için yeni hızlı tren hamlesi! İzmir-Denizli YHT çalışmasında son dakika gelişmesi!

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, İzmir'in turizm potansiyelinin artması için İzmir Denizli arasında hızlı tren çalışmasının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul-Sivas YHT seferleri için tarih verildi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Sivas ile İstanbul arasında gerçekleştirilecek olan ve merakla beklenen aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını dile getirdi.

Ankara-İzmir YHT projesi için alındığı iddia edilen kredi TBMM gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesinin finansmanı için İngiltere'den alındığı iddia edilen krediye ilişkin soru önergesi verdi. İşte Atila Sertel'in o soruları...

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İdari yargı fahiş fiyat diyerek Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini iptal etti, yürütmeyi de durdurdu ancak Ulaştırma Bakanlığı’ndan adrese teslim ihaleyi alan yüklenici firma inşaatı kesmedi.

Ankara-İzmir YHT projesinin inşaatında son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, merakla beklenen Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Projesi'nin inşaatıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ankara-Konya YHT inşaatını kimler üstlendi?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker bugünkü köşesinde Ankara-Konya YHT inşaatını kaleme aldı.

Ahmet Akın'dan Ankara-Sivas YHT projesine ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, çalışmaların hız kesmediği Ankara-Sivas YHT projesiyle ilgili rapor hazırlayarak projenin detaylarına ilişkin konuştu. Proje için 14 senede içinde 6 defa açılış tarihi duyuruldu ancak hala açılmadı.

Ankara-İstanbul arasına ikinci YHT hattı geliyor!

Katıldığı bir televizyon programında gündeme yönelik soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul-Ankara arasında ikinci YHT hattının inşa edileceğini açıkladı. 

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

Ankara-Sivas YHT hattında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında bazı incelemeler gerçekleştirecek.

Anafartalar-Şehir Hastanesi-YHT Garı Tramvay'ının ihalesini Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat aldı!

Temeli 21 Kasım 2020’de atılan Kayseri Anafartalar- Şehir Hastanesi- YHT Garı Tramvay Hattı Projesi’nin ihale sonuçları duyuruldu. Projenin ihalesi 376 milyon TL'ye Kolin İnşaat ve Uzka İnşaat iş Ortaklığı’na verildi.

Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşleri hız kesmiyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında test sürüşleri hız kesmeden devam ediyor. Hattın fiziksel özelliklerinin kontrolü için yapılan test sürüşleri kapsamında hızlı tren Sivas'a kadar geldi. Tren, rutin test sürüşü sonrasında geri döndü.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda sona geliniyor!

Sivas Valisi Salih Ayhan, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının inşaat alanında incelemelerde bulundu. Ayhan, hattın yıl sonunda tamamlanacağını belirtti.

çin yht Haberi

çin yht

Xinhua Haber Ajansı'nın 22 Kasım Perşembe günü yayınlanan haberine göre, yerel yetkililerin Çin'in Doğu eyaletlerinden Zhejiang'ın iki kentini yüksek hızlı trenle (YHT) birleştirmek için bir deniz altı tünel inşa edileceğini duyurduğunu bildirdi.
 
Ningbo kentini Zhejiang'ın doğusundaki Zhoushan ada kentiyle birleştirecek olan tren projesi 70,92 km uzunluğunda olup inşaat planına göre bunun 16, 2 kilometre kadarı deniz altı tüneli olacak.
 
Trenler saatte 250 kilometre hız için tasarlanmış olup iki kent arasındaki 1,5 saatlik yolculuğu 30 dakikadan aza indirecek. 
 
Çin'in yüksek hızlı trene uygun ray uzunluğu 25 bin kilometre Bu, dünyadaki bu tür YHT rayı toplamının yüzde 60 kadarına denk düşüyor. 
 
Öte yandan Zhejiang Çin'in YHT rayı döşeyen ilk eyaletlerinden...