07 / 05 / 2024

çinde kentsel dönüşüm

çinde kentsel dönüşüm

Esenler'deki dönüşüm çalışmaları hakkında Faruk Aydın'dan bilgi alan Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi İdari Birim Yöneticileri Heyeti, kentsel dönüşümün Çin'de estetiği geliştirmek için Türkiye'de ise depremden korunmak için yapıldığını konuştular.

Kadir Topbaş'a Çin'de kentsel dönüşüm başkanlığı teklif edildi!

Çin Guanzo’da Metropolis toplantılarına katılan Başkan Kadir Topbaş’a Metropolis Teşkilatı bünyesinde oluşturulacak “Kentsel Dönüşüm Komisyonu”nun başkanlığı teklif edildi. Dostluk ağacı dikerek dünyaya barış mesajı verdiler...

Bakan Özhaseki duyurdu: 10 gün içinde tüm kentsel dönüşüm çalışmaları açıklanacak!

Kanine Toplatısı sonrası açıklama yapan  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 10 gün içinde ülke genelindeki tüm kentsel dönüşüm çalışmalarının açıklanacağını duyurdu. 

Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında 1.650 metruk yapı yıkıldı!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.650 metruk yapının yıkıldığını açıkladı. 

Bakırköy Osmaniye kentsel dönüşüm başlayacak!

Bakan Kurum, 5 yıllık süreçte Bakırköy'deki Osmaniye Mahallesi'ni sağlam, güvenilir, içinde yaşanabilir sosyal donatı imkanları olan kentsel dönüşüm projesine tabi tutmak istediklerini söyledi...

Adana için kentsel dönüşüm master planı hazırlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını söyleyerek, “Bu uyum çerçevesinde tüm kente yönelik kentsel dönüşüm master planını hazırlayacaklar" dedi.

81 ilde kentsel dönüşüm hızlanacak!

Denizli'de meydana gelen deprem sonrası kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 5 yıl içinde 1,5 milyon konutun dönüşeceğini söyledi.

Alper Taş: Kentsel dönüşüm soylulaştırma operasyonu olmasın!

CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş, Seyr-i Sabah programında Beyoğlu’nun bugün geldiği durumu ve seçildiğinde yapacaklarını açıkladı. Alper Taş, Beyoğlu kentsel dönüşümünün bir soylulaştırma operasyonuna dönüşmemesi için çalışacaklarını ifade etti.

Kentsel dönüşüm 20 yıl içinde tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İnşallah kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz. 5 yılda ise 1,5 milyon konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz" dedi...

Trabzon Ortahisar'da kentsel dönüşüm belirsizliği!

CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Mimar Salih Akyüz, bölgede kentsel dönüşüm belirsizliği olduğunu, mecliste pansuman niteliğinde bir karar çıkartıldığını söyledi.

Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Konutları yıl içinde teslim edilecek!

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, inşaatı devam eden kentsel dönüşüm konutlarından 725 konutu 2019 yılı içinde teslim edeceklerini açıkladı.

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm'de 9 bin 200 hak sahibine müjde!

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Mamak’ta kentsel dönüşüm kapsamında konutlarını bekleyen 9 bin 200 hak sahibine müjdeyi verdi. Özhaseki, evlerin kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

İzmir'in kentsel dönüşüm sorunu çözülmeli!

Türkiye'nin ilk belediye Deprem Etüt Merkezi, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) işbirliğinde ilk acil kurtarma telsiz ekibi gibi örnek projeleri hayata geçiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir'in kentsel dönüşüm meselesini hızla çözmesi gerektiğini söyledi.

Her şehrin kendi içinde kentsel dönüşümünü planlaması gerekiyor!

Star Şehir Buluşmaları toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Her şehrin kendi içinde kentsel dönüşümünü, şehrini planlaması gerekiyor." dedi...

Doğuşkent Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor!

Ergünkent İnşaat ve Yıldırım Belediyesi, Mollaarap'ta 9 bin haneyi kapsayan kentsel dönüşüm için adım atıldı. Bu kapsamda uzlaşma sürecinin 6 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

çinde kentsel dönüşüm Haberi

çinde kentsel dönüşüm

Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi İdari Birim Yöneticileri Heyeti, Esenler'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın'dan bilgi aldı. Aydın, Çinli heyeti makamında ağırladı. Sohbet havasında geçen ziyarette heyet üyeleri, önce Esenler'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatan videoyu seyrettiler.

ÇİN'DE ESTETİK TÜRKİYE'DE GÜVENLİK

Türkiye'de Esenler'den başlayan kentsel dönüşümün incelenmeye değer, başarılı bir süreç olduğunu söyleyen Çin'in Xueixang Özerk Bölgesi Genel Sekreteri Vang, " Xueixang İstanbul kadar tarihi geçmişi olan bir yer değil. Son 30 yılda gelişme göstermiş bir bölge. Bizde kentsel dönüşüm, şehrin estetiğini geliştirmek amacıyla yapılıyor. Türkiye'de ise kentsel dönüşüm, depremden korunmak için yapılıyor. Yani güvenli şehirler inşa ediyorsunuz" diye konuştu.

HAYAT KURTARMA PROJESİ

500 bin nüfuslu Esenler'de 100 bin konuttan 23 bin 829’unun dönüştüğünü belirten Esenler Belediye Başkan Yardımcısı...