27 / 05 / 2024

çinde köprü yıkıldı

çinde köprü yıkıldı

Çin'de kamyonun çökerttiği köprü için mahkeme, şoföre 4 yıl hapis ve 2.5 milyon dolar tutarında para cezası verdi. Kamu malına zarar vermekle suçlanan Çinli kamyoncunun mahkeme tarafından aldığı ceza daha önce ne görüldü, ne duyuldu

1915 Çanakkale Köprüsü açıldı, bölgenin değeri uçtu! Arsalar kapış kapış gidiyor!

Türkiye'nin büyük bir heyecanla beklediği 1915 Çanakkale Köprüsü, Başkan Erdoğan'ın katıldığı dev törenle bugün açıldı. Mega projenin açılmasının ardından bölge şaha kalktı. 1915 Çanakkale Köprüsü açıldı, bölgenin değeri uçtu. Arsalar kapış kapış gidiyor...

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Keçiören'de kentsel dönüşüm kapsamında 1.650 metruk yapı yıkıldı!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 19 Ekim Muhtarlar Günü etkinliğinde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 1.650 metruk yapının yıkıldığını açıkladı. 

AB ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 11,4 küçüldü!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 11,4 küçüldü.

Avro Bölgesi ikinci çeyrekte yüzde 12,1 küçüldü!

Avro Bölgesi ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 12,1 küçüldü.

Botan Çayı Beğendik Köprüsü açıldı!

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Beğendik Beldesinde yapımına 2014 yılında başlanan, Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Beğendik Köprüsü açıldı...

AB ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 3,2 küçüldü!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3,2 küçüldü.

Avro Bölgesi 1. çeyrekte yüzde 3,8 küçüldü!

Avro Bölgesi ekonomisi, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 3,8 küçüldü.

Samsun'daki 26 kaçak yapı yıkıldı!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde orman arazisinde yer alan 26 kaçak yapı, mahkemenin verdiği kararla yıkıldı.

Akdeniz'de 5 ayda 15 metruk bina yıkıldı!

Akdeniz Belediyesi tarafından görsel kirliliğe neden olan terk edilmiş harabe halde bulunan yapıların yıkımı sürüyor. Akdeniz'de, geçen 5 ay içinde 15 adet terk edilmiş bina yıkıldı.

İtalya'daki facia köprüsü yıkıldı!

İtalya'nın Cenova kentindeki 43 kişinin öldüğü otoyol köprüsü patlayıcılarla yıkıldı.

Martin Tower 16 saniyede yıkıldı!

16 bin ton çelikten oluşan Martin Tower, kontrollü patlamayla 16 saniye içinde yıkıldı.

Tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı yıkıldı!

Fatih'te, Bizans dönemine ait İrine Kulesi'nin bitişiğinde bulunan tarihi Sağır Han'ın üstündeki iki kaçak yapı, belediye ekipleri tarafından balyoz kullanılarak yıkıldı.

çinde köprü yıkıldı Haberi

çinde köprü yıkıldı

Çin'de aşırı yüklü bir kamyonun çökerttiği köprü için şoföre 4 yıl hapis ve 2.5 milyon dolar tutarında para cezası verildi.


Başkent Pekin yakınlarında 110 ton kum yüklediği kamyonuyla geçen yıl 238 metre uzunluğundaki 20 yıllık köprüyü çökertmekten sorumlu tutulan sürücü Zhang Moyin'e, 4 yıl hapis ve 15 milyon yuan (yaklaşık 2.5 milyon dolar) para cezası verildi. Yerel mahkemenin kamu malına ağır hasar vermek suçundan açıkladığı karar kamuoyunda alay konusu oldu. Köprünün yeterince sağlam yapılmadığından şüphelenen internet kullanıcıları, "Hırsızın hiç mi suçu yok?" diyerek belediye yetkililerini eleştirdi.



İNŞAATI YAPANLAR İLE İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILMADI!


Köprü inşasından sorumlu yetkililer hakkında soruşturma açılmaması eleştirilirken, yolsuzluk nedeniyle köprünün standartlara uygun yapılmadığı iddia edildi. Köprünün eskidiğine işaret eden bazı kullanıcılar ise, tazminatın ağırlığını alay konusu yaptı. Sürücünün cezayı...