27 / 04 / 2024

Çin\'de patlama

Çin\'de patlama

Çin'in Hunan Eyaleti'nde, otoyol inşaatı kapsamında yapımı devam eden bir tünelde meydana gelen patlamada 20 işçi yaşamını yitirdi

Çin'de konut fiyatları düşüşe geçti!

Çin'de emlak şirketi Evergrande'nin krize girmesinin ardından 6 sene sonra ülkede konut fiyatları düşüşe geçti.

Çin'de inşaat sektörü değer kaybetti!

Çin'de inşaat sektörü hisselerinin merkez bankasının Evergrande ile ilgili açıklamalarına karşın eksiye düştü. Çin’in inşaat sektörü yavaşlama sebebiyle değer kaybı yaşadı.

Çin'de gayrimenkul depremi: Fantasia tahvil işlemlerini durdurdu!

Çin'de gayrimenkul sektörü büyük kriz yaşıyor. Evergrande'den sonra Fantasia da tahvillerini ödeyemiyor. Şangay Borsası tedbir olarak Fantasia'nın tahvil işlemlerini durdurma kararı aldı. 

Çin'de boş mülk sayısı her geçen artıyor!

Çin'de gayrimenkul devi Evergrande'nin iflas iddialarına yönelik kaygılar devam ederken mülk sorunu baş gösterdi. Ülkede Fransa, Almanya, İtalya, Birleşik Krallık gibi ülkelerin tüm nüfusuna yetecek kadar boş mülk bulunuyor. 

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Çin'de kripto maden operasyonları durdu!

Çin'de faaliyet gösteren kripto para madencileri Çin'de kripto ödemelerine yönelik yapılan yasaklar sonrasında operasyonlarını durdurma kararı aldı.

Çin'de inşaat çökmesi nedeniyle 3 kişi yaşamını yitirdi! 

Çin’de inşaat sahasında yaşanan  çökme nedeniyle 3 kişi hayatını kaybetti

Çin'de inşaat demiri fiyatında yeni rekor!

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri yüzde 10 yükselerek rekor kırdı. Buna göre,  inşaat demiri fiyatları yüksek sınır üzerinden ton başına 6.012 ve 6.335 sınırından işlem görüyor.

Çin'de yeni konut fiyatları yüzde 0.23 arttı!

Çin'de yeni ev fiyatları, kıyı kentlerindeki yüksek talebin etkisi ile Nisan'da arttı. Nisan 2021'de yeni konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 0,23 arttı.

Halsa 19'uncu mağazasını Çin'de açtı!

Yatak üretiminin öncü markalarından Halsa, Ekim ayında Çin'de 19'uncu mağazasının açılışını gerçekleştirdi. 

İş GYO 2021 yılı için değerleme şirketini seçti!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan gayrimenkuller ve 2021 yılı içerisinde portföye alınabilecek ve değerleme gerektirecek varlıklar için değerleme hizmeti alınacak kuruluşları seçti. 

Çin'de konut satışları yüzde 9.5 arttı!

Çin'de yılın ilk 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2 artış gösteren konut satışları, Ocak-Kasım döneminde ise yüzde 9,5 arttı. 

Çin'de yerel hükümetlerin arazi satış gelirleri arttı!

Çin’de yerel hükümetlerin 50 şehirde arazi satışlarından elde ettiği gelir Ocak-Kasım döneminde 20,8  artış yaşadı.

Çin\'de patlama Haberi

Çin\'de patlama

Otoyol Güvenliği Bürosu yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre patlama, Yanling ve Ruçeng kentleri arasında yapımı süren otoyoldaki tünelde dün meydana geldi. İsimlerini açıklamak istemeyen yetkililer, araçtan patlayıcılar indirildiği sırada patlamanın gerçekleştiğini söyledi. Kazada yaralanan bir kişinin de tedavi altına alındığı belirtildi. Geçtiğimiz kasım ayında meydana gelen benzer bir patlamada da 7 kişi ölmüş, 200 kişi...