06 / 05 / 2024

çindeki ninalar

çindeki ninalar

Çinli inşaat şirketi ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile 3 saat içerisinde iki katlı bir villa yaptı. Villa, LEGO parçaları gibi birbirine monte edilen 3D baskılı 6 temel modül üzerine inşa edildi.

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları enerjide dışa bağımlılık tetikliyor!

Enerjide dışa bağımlılığın kripto para madenciliğindeki kısıtlamaları tetiklerken, tasarruf sahiplerinin de tasarruflarını kripto borsaları üzerinden yurt dışına çıkarmasına neden olduğu belirtildi.

Bitcoin madenciliğindeki gelişmeler dengeleri yeniden şekillendiriyor!

Kripto para yasaklarıyla dikkat çeken Çin gibi bazı ülkelerdeki Bitcoin madenciliğindeki gelişmeler dengeleri yeniden şekillendiriyor...

DESA yurt içindeki mağaza sayısını 96'ya çıkarttı!

Yeni mağaza açılışları için düğmeye basan DESA, yurt içindeki mağaza sayısını 96'ya çıkarttı...

Ankara'da inşaat temel kazısının bitişiğindeki üç katlı dükkan çöktü!

Ankara'da Yenimahalle'nin en işlek mekanlarından biri olan Çarşı Caddesi ile Serdar Sokak kesişiminde temel kazısı yapılan inşaatın bitişiğindeki bodrum katı ile birlikte üç kattan oluşan dükkan çöktü...

Şehir içindeki sanayi siteleri taşınıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "sanayide milli atılım" sloganıyla şehirdeki sanayi sitelerinin dönüştürülmesine yönelik proje kapsamında, şehir içindeki sanayi sitelerinin taşınması için ilk başvuru Sivas'tan yapıldı.

Koleksiyon yurt içindeki 14. mağazasını Tekirdağ’da açtı!

Koleksiyon, Tekirdağ’daki fabrikasının yanına 1000 metrekarelik yeni bir mağaza açtı. Bu mağaza ile Koleksiyon, yurt içindeki 14’üncü mağazasını açmış oldu..

Van Sebze Hali bitişiğindeki dükkanlar kiralandı!

Van Büyükşehir Belediyesi, Şabaniye Mahallesi Sebze Hali bitişiğindeki 31 dükkanı kiraladı.

İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri!

1 Temmuz itibari ile yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile stüdyo daireler yasaklanıyor. İşte yeni imar yönetmeliğindeki konut ölçüleri..

Kentsel dönüşüm uygulama yönetmeliğindeki değişiklikler nelerdir?

Kentsel dönüşüm uygulama yönetmeliğindeki değişiklikleri, Av. Fatma Dilşad YELKEN www.emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Av. Fatma Dilşad YELKEN'in o yazısı..

İnşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yüzde 8.2’ye çıktı!

Türkiye İMSAD’ın aralık ayı sektör raporuna göre, inşaat sektöründe daha önce kayıt dışında kalan faaliyetlerin milli gelir hesaplarına katılması sonucu inşaat sektörünün milli gelir içindeki payı yükseldi.

30 futbol sahası genişliğindeki FAST, Eylül'de tamamlanacak!

Çin'in inşaası beş yıl süren ve 30 futbol sahası genişliğindeki radyo teleskobu FAST'ın Eylül ayında faaliyete geçeceği açıklandı.

çindeki ninalar Haberi

çindeki ninalar

Çinli inşaat şirketi ZhuoDa, 3D yazıcı teknolojisi ile 3 saat içerisinde iki katlı bir villa yaptı. LEGO parçaları gibi birbirine monte edilen 3D baskılı 6 temel modül üzerine inşa edilen villa, 9 şiddetindeki' bir depreme de dayanıklı. ZhuoDa Group'un Başkan Yardımcısı Tan BuYong, en az 150 yıl dayanma garantisi verdikleri villanın inşaatında, endüstriyel ve tarımsal atıklardan elde ettikleri, yanmaz ve su geçirmez malzemelerin kullanıldığını söyledi. Villanın metrekare maliyeti 480 dolar olarak...