04 / 05 / 2024

çine barajı elektrik

çine barajı elektrik

Çine Adnan Menderes Barajı ve HES'te elektrik üretimine Aralık ayında geçilmesi yönündeki çalışmalar hız kesmiyor. Bu kapsamda HES inşaatında ikinci rotorun montajı yapılırken, imalatı tamamlanan şalt sahasının ise 25 Kasım'da test çalışması başlayacak...

Bu haberi okuyanlar elektrik faturalarından 100 lira tasarruf ediyor! Canınız daha fazla yanmasın!

Elektrik faturalarının daha düşük gelmesi amacıyla insanlar farklı tasarruf yöntemleri aramaya başladı. Uzmanlar, özellikle kullanılmadığı zaman bile prizde bırakılan şarj aletlerinin elektriği tüketmeye devam ettiğine dikkat çekiyor. Üstelik bu adaptörlerin elektrik faturasına ek maliyeti inanılmaz

Elektrik yardımı almak için nereye başvurmak gerekiyor? İşte elektrik desteği almanın şartları…

Elektrik fatura yardımından kimler faydalanabilir, elektrik desteğine nasıl başvurulur sorusunun cevabı belli oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı kapsamında ödeme miktarlarının artırıldığını açıklamıştı.

Elektrik faturanızı devlet ödüyor! Hemen PTT şubesine gidip paranızı alın! Elektrik yardımı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için Elektrik Tüketim Desteği Yardım Programı'nı açıkladı. Vatandaşlar, PTT şubesine gidip elektrik desteği alabilir. Peki elektrik yardımı ne kadar, elektrik yardımına kimler başvurabilir? İşte elektrik desteğine başvuru şartları...

Elektrik faturasının ne kadar geleceğine siz karar verin! İşte yapacaklarınız!

Elektrik faturasının kaç TL olacağına siz karar verebilirsiniz. Yapılan zamlardan sonra faturaların yüklü gelmemesi elinizde. İşte merak edilen detaylar!

Doğalgaz ve elektrik desteği veren işverenlere vergi indirimi geliyor! Çalışana 1000 TL'ye varan destek! 

Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz olarak geri ödenmesi ve varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 Türk Lirası'na kadarki icra takibindeki borçların tasfiyesini de kapsayan ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi Meclis'te...

Elektriğe yeni zam sinyali! Resmen tarih verildi! Elektrik faturalarına ne kadar zam gelecek?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın elektriğe yeni zam gelebileceğine dikkat çekti. Peki elektrik faturalarına ne kadar zam gelecek? Elektrik faturalarına ne zaman zam yapılacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye'nin elektrik tüketimin yüzde 41'i Bitcoin üretiminde harcanıyor!

Kripto para birimi Bitcoin, senelik tükettiği 120 teravat elektrik ile Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 41'ine denk düşen enerji tüketimi yapıyor. 

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 268 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 268 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 265 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 265 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 262 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 262 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 256 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nda 256 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 250 metreye ulaştı!

Artvin'de inşa çalışmaları devam eden, Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te 250 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

çine barajı elektrik Haberi

çine barajı elektrik

Çine Adnan Menderes Barajı ve HES'te elektrik üretimine Aralık ayında geçilmesi yönündeki çalışmalar hız kesmiyor. Bu kapsamda HES inşaatında ikinci rotorun montajı yapılırken, imalatı tamamlanan şalt sahasının ise 25 Kasım'da test çalışması başlayacak. 


10 Ekim 2010 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ekim 2010 tarihinde katılımıyla su tutulmaya başlanan barajda, bugüne kadar önemli oranda taşkın ve sulama faydası sağlandı.


Aralık 2013 tarihi itibariyle elektrik üretimine geçilmesi hedeflenen HES inşaatında ise ikinci rotor, statorun içine indirilerek montajlandı. İmalatı tamamlanan şalt sahasının da 25 Kasım 2013 tarihinde test çalışmaları başlayacak. Hızla devam eden yardımcı teçhizat imalatı çalışmalarında ise son aşamaya gelindi.


Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) tipinde 136,5 metre yüksekliği ile Avrupa'nın en yüksek, dünyanın ise 5. yüksek barajı özelliğini taşıyan Çine Adnan Menderes Barajı...