21 / 05 / 2024

çini dış mimaride mi kullanılacak

çini dış mimaride mi kullanılacak

Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde cami, saray ve hanların iç mimarisi ile bazı eşyaların süslemelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan çini, geliştirilen yeni teknikle dış mimaride de kullanılacak.

Bu dönemde markanın giysisini mi yoksa hissesini mi almak daha karlı?

Enflasyon karşısında Türk Lirası değerini kaybederken vatandaş parasının değerini korumak için ne yapması gerektiğini düşünüyor.  Finansal yatırım uzmanı Ebru Usta,  kıyafet almak yerine aynı şirketin hisselerini alınabileceğini söyledi.

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

14 yıllık borsacıdan açıklama: Borsanın tekrar yükselmeyeceğini düşünenler ağır yanılacak!

14 yıllık borsacı Borsa Yolunda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsanın tekrar yükselmeyeceğini düşünenlerin ağır yanılacağını söyledi. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

14 yıllık borsacı açıkladı: Borsanın sonsuza kadar düşeceğini düşünenler ağır yanılacak!

Borsa Yolunda resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda borsanın sonsuza kadar düşeceğini düşünenler ağır yanılacağını belirterek, 3 ay sürecek yeşil sürecin başlayacağını belirtti. İşte o paylaşım...

Doğalgaz faturasını azaltmak mümkün! Doğalgaz faturası düşürmek için ne yapılıyor?

Son günlerde havaların soğuması ile vatandaşları doğalgaz faturasını nasıl ödeyecekleri telaşı aldı. Buna göre, kombisini açan, doğalgazı yakmaya başlayanlar hemen faturayı düşürmek ne yapmak gerektiğini düşünüyor. İşte haberin ayrıntıları..

Dolar arama günlerine geri dönebiliriz diyen Ekonomist Atilla Yeşilada isyan etti! Kapalıçarşı’ya müdahale edilebilir

Ekonomist Atilla Yeşilada az önce twitter hesabı üzerinden Kapalıçarşı'ya müdahale edilebileceğini, döviz büfelerine komisyon kuralı gibi kısıtlamaların da olabileceğini söyledi. 

Depremde yıkılan konutların kredisi nasıl ödenecek? Sigorta ödemeleri konut fiyatlarından düşük kalıyor!

Depremzedeler şimdi ev kiralarının yüksekliğinin karşısında, yıkılan evlerinin kredisini nasıl ödeyeceğini düşünmeye başladı. İşte ayrıntılar...

Milyonlarca EYT’li hayal kırıklığına uğradı! EYT düzenlemesinde ‘kademeli prim’ şoku!

Emeklilikte yaşa takılanlar, yaş engelini aştı ama prim şartına takıldı. Hükümetin “Kademeli prim olmayacak” vaadine güvenerek kredi çeken vatandaşlar şimdi karar kara borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor.

Dünya devi iki bankadan Türk ekonomisiyle ilgili çok konuşulacak tahmin

Dünyanın en önemli yatırım bankaları olarak bilinen Goldman Sachs ve JP Morgan Türkiye için enflasyon tahminlerini yükseltti. İki banka da enflasyonun yüzde 65 ila 70 düzeyinde gerçekleşeceğini düşünüyor.

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar ilçesindeki kentsel dönüşümle ve deprem riskiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 1603 binanın kentsel dönüşüme girdiğini belirten Hançerli, "Yaklaşık 6 bin binanın yenilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bina bina verilerimiz var" dedi.

Acil dönüşmesi gereken 1.5 milyon konut için müjde!

Kentsel dönüşüm ve güçlendirme kredileri üst limitlerinin yüzde 60 yükseltildiğini kaydeden sektör temsilcileri, bu artışların vatandaşların elini güçlendireceğini, dönüşüm ve güçlendirmeyi hızlandıracağını belirtiyor.

Ofis ve dükkan geleneği koronavirüsle tehdit altında!

KPMG Türkiye Gayrimenkul ve Altyapı Sektör Lideri İsmail Önder Ünal, uzaktan çalışmanın mümkün olduğunu gören, bunu verimlilik ve maliyet gibi açılardan avantaja çevirebileceğini düşünen şirketlerin ticari ofise taleplerinin ciddi oranda azalabileceğini dile getirdi.

Ofislerde koronavirüs dönüşümü!

Koronanın ardından boşalan ofislerin fonksiyonları değiştirilecek. Mart ayından beri İstanbul’da bulunan 26 ofis binasının öğrenci evine çevrilmesiyle ilgili teklif aldıklarını anlatan Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, “Ofislerdeki bu talep artışını otellerin izleyeceğini düşünüyo

çini dış mimaride mi kullanılacak Haberi

çini dış mimaride mi kullanılacak


Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet tarihinde cami, saray ve hanların iç mimarisi ile bazı eşyaların süslemelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alan çini, geliştirilen yeni teknikle dış mimaride de kullanılacak.


Kültür ve Turizm Bakanlığı "çini ustası" unvanlı ve Kütahya'da yaşayan Abdurrahman Yıldız, normal olarak 850 derecede pişirilen çiniyi, bin 100 derecede pişirip yaptığı eserleri, dış mimaride de kullanılması amacıyla Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak kendi adına tescilledi.


Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 35 yıldır çinicilik yaptığını ve işlerini ise restorasyonunu yaptırdığı konağında sürdürdüğünü söyledi.


Küçük yaştan beri bu sanatın içerisinde yer aldığını belirten Yıldız, "Her zaman çininin gelişmesi ve yeni alanlarda da kullanılmasına yönelik çalışmalar yaptım. Bu kapsamda da çininin dış mimaride kullanılması amacıyla yapmış olduğum 50 adet 'duvar bordürü' eserlerim için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak...