27 / 04 / 2024

Çinili Rıhtım Han

Çinili Rıhtım Han

1935 yılında İstanbul Gümrük Başmüdürlüğü binasının rıhtım tarafındaki kısmı, temellerinin kum üzerinde bulunmasından dolayı denize doğru kaymaya başlamış. Çatlakların oluştuğu tarihi binada uzmanlar incelemede bulunacakmış.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

İcradan satılık rıhtımlı Boğaz Yalısı

Yeniköy'de kendine ait rıhtımı bulunan Boğaz yalısının yüzde 50'si icradan satışa çıkıyor. 23 Aralık'ta düzenlenecek ihalede yapının yüzde 50'sinin muhammen bedeli 50 milyon lira olarak belirlendi.

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Chistopher Lloyd California'daki rıhtım evini 2,95 milyon dolara satıyor!

Başrolünü Michael J Foxx ile oynadığı ve Dr. Emmett Brown karakteri ile bilinen Chistopher Lloyd California’da 1,5 yıl önce 2.2 milyon dolara satın aldığı küçük rıhtım evini satışa çıkardı.

Salıpazarı Rıhtımı'nın deniz zemini Silivri'ye taşınacak!

Salıpazarı Kruvaziyer Limanı projesi kapsamında Salıpazarı Rıhtımı'ndan çıkması düşünülen  500 bin metreküp deniz kökenli malzeme Silivri’ye taşınacak...

Polimeks Holding, Karaköy'de otel inşa edecek!

Polimeks Holding, Karaköy'de Rıhtım Caddesi üzerindeki Liman Han'ı alarak butik bir otel inşa edeceğini bildirdi.

İnşaat sektörünün her dalında yatırımlarımız var!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, gündem konularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Turanlı, ''Ben kendi ülkeme yatırımdan asla geri durmam. İnşaat sektörünün her dalında yatırımlarımız var'' diye konuştu.

Yusuf Yılmaz: Samsun'a estetik görünüm kazandıracağız!

Samsun’u estetik yönden güzelleştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz " Şehre estetik görünüm kazandırmak için çalışacağız." dedi.

Moody's Suudi Arabistan'ın kredi görünümü destekliyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Suudi Arabistan'ın "A1" seviyesinde olan kredi notunun ve "durağan" görünümünü desteklediğini açıkladı.

Ömür Temel Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ömür Temel Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Onur Akbalık tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Moody’s Türkiye'nin kredi görünümünü düşürdü!

Derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin not görünümünü negatif'e düşürdü. Türkiye'nin kurumsal gücünde yaşanan erozyon devam ettiğini gerekçe gösterdi.

Moody’s: İngiltere'de ekonomik görünüm güçleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin genel ekonomik görünümüyle ilgili açıklama yaptı. Moody's, İngiltere ekonomisindeki verilerin güçlü büyüme işaret ettiği açıkladı.

Çinili Rıhtım Han Haberi

Çinili Rıhtım Han



İstanbul gümrük binası denize doğru kayıyor


Bazı çöküntüler oldu, mütehassıslar bir tehlike olup olmadığını araştıracaklar


    İstanbul Gümrük Baş Direktörlüğü binasının rıhtım tarafındaki kısmı, temellerinin kum üzerinde bulunmasın ötürü hafifçe kayarak yerinden ayrılmaya yüz tutmuştur. Bu durum tesiriyle binanın zeminiyle duvarlarında husule gelen çatlaklıklar son zamanlarda artmıştır. Çatlaklıklara bakılınca binanın denize bakan kısmının diğer kısımdan ayrıldığı ve bazı çöküntüler baş gösterdiği dikkate çarpmıştır. Ayrılan kısımlar arasında üç dört santimlik mesafe vardır. 

    Gümrük Baş Direktörlüğü, binanın çökmek ve denize gitmek tehlikesi mevcut olup olmadığını anlamak için belediyeye başvurmuştur. 

    Belediye, fenni muayene yaptırmak üzere gümrükten binanın planlarını istemiştir. Mütehassıslar...