08 / 05 / 2024

Çinimaçin Kalesi

Çinimaçin Kalesi

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Gayrimenkul sektörüne yeni soluk: RookZ! Gayrimenkulün kalesi olmaya geliyor...

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden TÜGEM'in Kurucusu, İTO Gayrimenkul Komite Başkanı ve NEOPRA Gayrimenkul Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Akdoğan, sektöre yepyeni bir soluk getirecek projesi "Gayrimenkulün kalesi" sloganıyla yola çıkan RookZ için start verdi.

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

İstanbul Kalesi Seyahat İnşaat Hayvancılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şubesi Bayrampaşa’da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Yıldırım tarafından açıldı.

Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları Manastır Kalesi için devrede!

Trabzon'da 13'üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kale'nin sahibi olan Üçüncüzade Ömer Paşa'nın torunları bu kez Gümüşhane Torul'da bulunan Manastır Kalesi için harekete geçti. 

Güzelhisar Kalesi'nin varisleri davayı kazandı: Gerekirse kalede yaşayabiliriz!

Trabzon'da 13’üncü yüzyılda Cenevizliler döneminde inşa edilen Güzelhisar Kalesi'nin bulunduğu arazi için dava açıldı. Arazinin Üçüncüzade Ömer Paşa’ya ait olduğunu söyleyen torunlar arazinin tapusunu istedi.  Mahkeme torunları haklı buldu.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Ceneviz Kalesi'nde restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor!

Cenevizliler tarafından Karadeniz'den geçen ticari gemilerin güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi için inşa edilen Ceneviz Kalesi'nde, restorasyon çalışmaları yeniden başlıyor...

Darıca Kalesi aslına uygun olarak restore edilecek!

Darıca'da Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen ve zamana bağlı olarak atıl kalan Darıca Kalesi'nin gün yüzüne çıkarılması için restorasyona geçildi.

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Alanya Kalesi’ndeki tahribat için ifadeler alındı!

Alanya Kalesi’ne ait tarihi surlara beton ve seramik kaplama yaptığı belirtilen Avusturyalı Walter Godina, Türkiye’ye döner dönmez KOM Şube Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Alanya Kalesi'ndeki kaçak ev kamulaştırılacak!

Avusturyalı Walter Godina tarafından Alanya Kalesi'nde yer alan evinde inşa ettiği izinsiz müdahaleler nedeniyle surların yaklaşık 6 metrelik bölümünün kamulaştırılmasına karar verildi.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Kayseri Kalesi'ndeki restorasyon ve inşaat çalışmaları tamamlandı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada Kayseri Kalesi'nde bir süredir devam eden restorasyon ve inşaat çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Çinimaçin Kalesi Haberi

Çinimaçin Kalesi

Türkiye'nin en büyük üçüncü kalesi olma özelliği taşıyan Bayburt Kalesi, restore edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığınca uygulanacak proje kapsamında kale etrafına turistik tesisler inşa edilecek.


 


Bayburt'un kuzeyinde yer alan Çinimaçin Kalesi'nin inşa tarihi net olarak bilinmiyor. Kalenin sur yüksekliği 30 metreyi buluyor.


 


"Çinimaçin" kalesi inşa edilirken dış yüzeyinde süsleme olarak mor ve mavi çiniler  kullanıldı. Restorasyon kapsamında kalenin çinileri tekrar ortaya çıkarılacak.