07 / 05 / 2024

çinin hayalet şehirleri

çinin hayalet şehirleri

Dünyanın ikinci büyük ekonomisine sahip olan Çin'in birkaç yılda geçirdiği hızlı dönüşüm coğrafyada da kalıcı izler bıraktı.

1.4 milyon dolara 'hayalet kasaba' satın aldı!

ABD'de yaşayan 31 yaşındaki girişimci Brent Underwood, 2018'de 1.4 milyon dolara California'daki Cerro Gordo kasabasını satın aldı. Tüm birikimini kimsenin yaşamadığı 'hayalet kasaba' için harcayan Underwood, Kovid-19 salgını sebebiyle kasabada yaşamaya başladı...

Mevlüt Çavuşoğlu Dakar Büyükelçiliğinin yeni binasının temelini attı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dakar Büyükelçiliğinin yeni binasının temelini attı.

Kısa çalışma ödeneğinin süresi iki ay daha uzatıldı!

Kısa çalışma ödeneğinin süresi Cumhurbaşkanı Kararıyla iki ay daha uzatıldı.

İstanbul'un hayalet binaları tehlike saçıyor!

İstanbul’da yıkılmayı bekleyen binalar, büyük tehlike taşıyor. Küçük bir sarsıntıda çökebilecek binaların altında hâlâ iş yerleri bulunuyor. Hiçbir önlemin alınmadığı hayalet binalar, çevre sakinlerini de tedirgin ediyor.

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Taksim Cami'de genel işçiliğinin yüzde 65'i tamamlandı!

Taksim'de temeli 2017 tarihinde atılan caminin genel işçiliğinin yüzde 65'lik kısmı tamamlandı.

Elazığ'da 41 kişinin yaşamını yitirdiği depremin raporu yayımlandı!

Elazığ'da 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.8'lik depreme ilişkin Fırat Üniversitesi Fırat Yapısal Hasarları Araştırma Grubu tarafından hazırlanan, mühendis ve mimarlar için kaynak olacak inceleme ve değerlendirme raporu yayımlandı.

Kiracı esnafa vergi desteğinin tüm detayları!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanana esnafa vergi desteğinin tüm detayları belli oldu...

Konut hesabında devlet desteğinin şartları neler?

İlk defa konut alacakların devletten destek almaları için devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden konut hesabı açmak ve belirli bir süre birikim yapmak gerekli. Peki ilk kez konut alacaklara devlet desteğinin şartları neler?

Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı!

Sahte seyahat belgesiyle Kocaeli'den Bartın'a gelmek isteyen 12 kişiden birinin COVID-19 testi pozitif çıktı. Kocaeli'de hastane inşaatında çalışan işçinin test sonucunun pozitif çıkması sebebiyle aynı minibüste seyahat eden kişiler de karantinaya alındı...

Katie Price'nin 2 milyon sterlinlik evinde hayalet var iddiası!

Uzun zamandır maddi ve kariyer anlamda zorluk çeken model Katie Price'ın başı yine derde girdi. Evinde bir hayalet olduğunu düşünen Price, çareye medyumda buldu. 

Koronavirüs krizi 195 milyon kişinin işini kaybettirebilir!

Uluslararası Çalışma Örgütü, Kovid-19 krizinin 2020'nin ikinci çeyreğinde küresel olarak çalışma saatlerinin yüzde 6,7'sini ortadan kaldırmasının beklendiğini, bunun da 195 milyon kişinin tam zamanlı işini kaybetmesi anlamına geleceğini bildirdi.

Yüz binlerce kişinin yaşadığı sitelerde corona tedbiri: Ortak alanlar kapatıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi Boğaziçi Yönetim A.Ş. yönetiminde yer alan ve yüz binlerce kişinin yaşamını sürdürdüğü 53 sitede corona virüs salgınına karşı ortak kullanım alanları kapatıldı...

çinin hayalet şehirleri Haberi

çinin hayalet şehirleri

Çin, dünya ekonomisinde rakibi olmayan bir üretici. Son 30 yılda herkesten daha fazla ekonomik büyüme kaydetti. Batıda ortaya çıkıp gelişmesi on yıllar alan sanayi orada birkaç yılda gelişti.


Bu ekonomik etkinliklerin büyük kısmı belli sanayi bölgelerinde oldu. Buralarda çalışmak için kırsal kesimlerden göç eden işçileri barındırmak için sıfırdan şehirler kuruldu.


1984-2010 arasında Çin'de şehirleşme yaklaşık olarak 9 bin km kareden 42 bin km kareye beş kat artış gösterdi. Bu yeni şehirleri inşa etmek üzere 2011-2013 yılları arasında kullanılan beton miktarı ABD'de 20. yüzyılda kullanılan toplam beton miktarından fazlaydı.Ancak dünyanın ikinci ekonomisinde üretim talebi aşıp fiyatlar düşmeye, satışlar azalmaya başlayınca devlet devreye girerek bazı sanayilerde kesintiye gitmek zorunda kaldı.


Bunun üzerine çok sayıda insan işini kaybetti. Bunun etkisinin en bariz görüldüğü yerlerden biri...