20 / 05 / 2024

Çinin hızlı tren projesi

Çinin hızlı tren projesi

Çin'in en büyük lokomotif ve vagon üreticisi olan CSR'in başkanı Zhao Xiaoyang, Şincan'dan başlayacak 6000 kilometre uzunluğundaki hızlı tren hattının Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran ve Türkiye'ye uzanacağını kaydetti.

Ankara-Sivas hızlı tren seferlerinin açılmasına son 5 gün kaldı!

Binlerce kişinin heyecanla beklediği Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın 26 Nisan'da açılması planlanıyor.

Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılacağı tarih resmen belli oldu! Hemen bakın!

Pek çok kişinin merakla beklediği Ankara-Sivas hızlı tren hattının açılacağı tarih resmen belli oldu Peki Ankara-Sivas hızlı tren hattı ne zaman açılacak?

Ankara-Afyonkarahisar Hızlı Tren projesinin yüzde 25'i bitti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara-Afyonkarahisar yüksek hızlı tren inşaatında şu an yüzde 25'lere gelindiğinin bilgisini verdi.

AB, İspanya'nın hızlı tren test merkezine izin vermiyor!

AB Komisyonu, İspanya’nın Malaga şehri yakınında saatte 520 kilometre hız yapılabilecek bir hızlı tren test merkezi kurmak üzere ülkedeki demiryolu işletmesi ADIF’e sağladığı 140 milyon avroluk kamu desteğinin geri alınması kararı alındığını bildirdi.

Ankara hızlı tren merkezi olacak!

Şehirlerin erişilebilirliğinin artırılmasını amaçlayan Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi’nde, Ankara’nın hızlı tren merkezi yapılması planlanıyor. Kuzey-güney ve doğu-batı hattında kurulacak yeni tren hatları Ankara’ya bağlanacak.

Yüksek hızlı tren, milli lisansla üretilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 106 adet yüksek hızlı tren imalatının 80'inin Türkiye'de yapılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Elvan araçları, milli tren lisansıyla üretmeyi hedeflediklerini aktardı.

Sakarya'da çöken hızlı tren garı sorumluları kimler?

Sakarya’da 5 kişinin yaralandığı Yüksek Hızlı Tren garı inşaatındaki göçükle ilgili TCDD’de görevli inşaat mühendisleri ile inşaatın müteahhidi, taşeron firma yetkilisi, şantiye şefi ve iş sağlığı uzmanı hakkında dava açıldı.

Hızlı tren biletinde uçak modeli!

TCDD Genel Müdürlüğü, uçaklarda olduğu gibi yüksek hızlı trende indirimli bilet uygulamasına geçti. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında hesaplı biletler 35 liradan satışa sunuldu.

İstanbul İzmit hızlı tren bilet fiyatları 2014!

Ankara İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) biletleri bugün satışa çıktı. Peki İstanbul İzmit yüksek hızlı tren bilet fiyatı kaç TL? İstanbul İzmit YHT bilet ücreti ne kadar? İşte cevaplar...

İstanbul Eskişehir hızlı tren fiyatları 2014!

Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet satışları bugün başladı.Peki İstanbul Eskişehir YHT bilet ücreti ne kadar? Eskişehir İstanbul hızlı tren bilet fiyatı kaç lira? İşte Ankara İstanbul YHT ücret tarifesi...

Başbakan Erdoğan: Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz!

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş mitinginde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'a yüksek hızlı tren (YHT) müjdesi verdi. Erdoğan, "Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz" dedi.

Yüksek Hızlı Tren projeleriyle neresi kaç saat olacak?

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışıyla birlikte işletmede olan YHT hattı uzunluğu 1420 kilometreye ulaşacak. İştehızlı ve yüksek hızlı tren hattı projeleri tamamlanmasının ardından kentler arası hedeflenen seyahat süreleri...

Ankara İstanbul hızlı tren hattı Marmaray ile birleştirilecek!

İstanbul ile Ankara arasını 3,5 saate indiren ve Anadolu ile bağlayan Yüksek Hızlı Tren’in açılışını yapan Başbakan Erdoğan, seferlerin 3 Ağustos Pazar akşamına kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

Çinin hızlı tren projesi Haberi

Çinin hızlı tren projesi

China Daily gazetesine konuşan Zhao, toplam 150 milyar dolarlık yatırım gerektiren hattın 2020'da büyük ölçüde hizmete girebileceğini ve 2030'da bitirilebileceğini söyledi.


Söz konusu hattı 'Yeni İpek Yolu' şeklinde tanımlayan Zhao, seyir hızının yolcu trenleri için saatte 200 kilometre, yük trenleri için ise saatte 160 kilometre olacağını belirtti.


Çinli uzmanların 'Demir İpek Yolu' diye tabir ettiği projeye Pekin yönetiminin büyük öncelik verdiği ve finansman konusunda eli açık davranmaya hazır olduğu biliniyor.


Ancak, İstanbul üzerinden Avrupa’ya ulaşacak dev projenin hayata geçmesi için herşeyden önce Orta Asya'da ülkeleri arasında jeopolitik uzlaşma sağlanması icap ediyor. Bunun yanı sıra, projeyle ilgili sayısız mali ve teknik nitelikli sorunun aşılması gerekli.


Dünyanın en büyük ikinci ekonomisine sahip olan Çin, 4 trilyon doları aşan dış ticaretinin yaklaşık yarısını Avrupa, Ortadoğu ve...